Több ember életét is megmentette a magyar fejlesztésű bőrgyógyászati alkalmazás, az AIP Derm

PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
“Én az elsők között vettem igénybe, miután privátban, onkológus főorvos sem tudta megállapítani a diagnózist. Akkor már három éve jártam az orvosi rendelőket. Beküldtem ide a képet az elváltozásról, amit mobillal készítettem. Három napon belül kaptam diagnózist, egy hét múlva kimetszették. Laphámdaganat volt a gyanú. Azóta jól vagyok. Köszönet érte!” - számolt be egy felhasználó pozitív élményeiről az interneten. De mi az az AIP Derm?

Az AIP Derm egy nagyon különleges, magyar fejlesztésű digitális klinika, melynek lényege, hogy egy bőrproblémákról készült kép alapján kapunk távolról diagnózist, gyógyszert és kezelési tervet a gyógyuláshoz. A klinikán ugyanúgy dolgoznak orvosok, ráadásul az ország legjobb bőrgyógyász szakemberei. A munkájukat egy mesterséges Intelligencia segíti, amivel gyorsabban és jobban be tudják azonosítani a bőrproblémákat. “A digitális klinikákat azért is szeretik az emberek, mert otthonról, kényelmesen tudnak bőrgyógyászati vizsgálatot indítani, nem kell utazniuk többet, hogy orvosi segítséghez jussanak. Mivel az orvosaink távolról gyorsabban dolgoznak, az alkalmazás jóval reálisabb árú, mint bármilyen más bőrgyógyászati klinika a piacon, minőségben viszont jobb is, mert az orvost a legmodernebb technológia segíti a döntéshozatalban. Nem véletlen, hogy olyan betegségeket is kiszűrhetünk, amik felett máshol elsiklanak” - számolt be Kovács Máté, a cég vezérigazgatója tapasztalataikról.

Egy másik felhasználónál egy nagyon gyakori bőrrák fajtát, melanomát azonosítottak távolról a klinika orvosai: “Nekem rögtön beazonosított egy rosszindulatú melanómát. A szövettan igazolta. Ha nem lesz áttét és túlélem, akkor csakis az applikációnak köszönhetem, hogy időben kiderült. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.” Nem túlzás tehát azt állítani, hogy az alkalmazás életeket menthet. A cég, az AIP Labs azt reméli, ezekkel az egészségügyet mindenkinek elérhetőbbé tevő technológiákkal az emberek hozzászoknak ahhoz, hogy gyakrabban, akár megelőző jelleggel végezzenek szűréseket. “Itthon sokan csak a legvégső pillanatban mennek orvoshoz, amikor már késő. Ez érthető, az állami ellátásban rengeteget kell várni, sokat kell utazni, a magánellátás pedig drága. Ezen változtathat az AIP Derm, ami egyszerre megfizethető, és egy okostelefonról, bárhonnan elérhető. Ez egyszerre tehermentesíti az állami szakellátást és a pénztárcákat” - emeli ki a vezérigazgató.

A magyar fejlesztésű termékért már több országban is érdeklődnek. Így a magyarhoz hasonló digitális klinikák fognak nyílni hónapokon belül Szlovákiában és Spanyolországban, de év végére már olyan távoli helyeken is gyógyíthatnak vele, mint Mexikó vagy Izrael. A cég hosszú távú víziója, hogy a digitális technológiák segítségével csökkentsék az egészségügy társadalmi költségeit, miközben elérhetővé tegyék azt mindenkinek. A beteggel való első kapcsolatfelvételtől kezdve a háttérben zajló műveletekig nincs olyan folyamat az egészségügyben, amelyet digitális technológiákkal ne lehetne valahogy még jobbá tenni.

Irodáink

Budapest

  • Központ
  • Szilágyi Dezső tér 1. 2. em.
  • Budapest, Hungary

Madrid

  • Paseo de la Castellana, 163
  • Madrid, Spain

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.