A szex gyakran nem az első dolog, ami eszünkbe jut reggelente: míg egyesek szeretnének még többet aludni, mások az első kávéjukra vágyakozva ébrednek.

Úgy tűnik azonban, hogy az egészséged érdekében érdemes időt szakítanod egy kis reggeli hancúrozásra. Ha van rá néhány percetek, vagy éppen hétvégén lustálkodtok az ágyban, a napindító szex számos előnnyel kecsegtethet.

Segíthet a napot jobb hangulatban kezdeni és akár a kora reggeli stresszt is enyhítheti. A szeretkezés során felszabaduló úgynevezett „boldogsághormonok" – az oxitocin és a dopamin – elősegítik, hogy a nap hátralévő részében is kiegyensúlyozott és boldog maradj. A reggeli szex a stressz csökkentését is támogathatja, hiszen a hormonaktivitás növekedése képes ellazítani a testet és az elmét. 

Forrás: Shutterstock

Ha mindez még nem lenne elég, a szerelmeskedés segíthet megvédeni a kórokozóktól is. Bebizonyosodott, hogy a szexuálisan aktív emberek kevesebb betegszabadságot vesznek ki a munkahelyükön. A reggeli szex elősegíti az immunglobulin (IgA) termelését a szervezetben, amelynek nagy szerepe van a nyálkahártyák immunfunkciójában. Az emelkedett szint segít a baktériumok és betegségek elleni védekezésben.

A reggeli szeretkezés az emlékezetet is javíthatja, hiszen segít beindítani az agyat. Ezen felül lehetőséget kínál arra, hogy a napot egy kis mozgással kezdd: a forró együttlétek fokozzák a pulzust, ami jó hatással van a keringési rendszerre.

A férfiak számára különösen előnyösek lehetnek az ébredést követő rendszeres együttlétek, ugyanis kutatások szerint csökkentik a szívbetegségek kockázatát és megelőzhetik a prosztatarákot – írja a Daily Star.