Súlyos rendellenességgel született: saját magának készített hüvelyt a 16 éves lány

betegség film hüvely élettörténet méh
Nagyon ritka rendellenességet, Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser-szindrómát diagnosztizáltak 16 éves korában Molly McGlynnél. A nő méhnyak és méh nélkül, valamint megrövidült hüvellyel született. Történetéből film készült Fitting In címmel – Maddie Ziegler amerikai színésznő főszereplésével – amelyben elmeséli mindazt, amin keresztül kellett mennie ahhoz, hogy nőnek érezhesse magát. 

A Los Angelesben élő kanadai Molly McGlyn élettörténetéből készült film teljes részletességgel meséli el, hogy a 16 éves korában Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser-szindrómával diagnosztizált tini miképpen próbálta helyrehozni a testét. Molly mindaddig nem is tudta, hogy nem egészséges, úgy fedezték fel a rendellenességét, hogy fogamzásgátlót szeretett volna feliratni az orvosával.

Az ezzel a betegséggel élők a méh hiánya miatt értelemszerűen nem tudnak teherbe esni, a hüvelyük mérete miatt pedig orvosi beavatkozás nélkül nemi életet sem képesek élni.

Molly elmondta, tulajdonképpen úgy kellett saját magának hüvelyt létrehoznia, a tágításhoz szükséges eszközöket az orvosai adták neki. Vallomása szerint éveken keresztül használta azokat, amelyek felértek egy testi és lelki kínzással, amíg alkalmas lett a szexuális életre.

Molly McGlynn filmtudomány szakon diplomázott, Maddie Ziegler amerikai színésznőt ő választotta ki a szerepre. A közös munka mindkettejük számára tanulságos volt,

Molly arról is beszélt, az, hogy elmondhatja a történetét, terápiás jelentőségű számára, Maddie pedig megtisztelőnek érezte, hogy egy ennyire személyes és intim megélés megformálója lehet

– írja a DailyMail.

A filmet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be szeptemberben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.