Súlyos megbetegedéssel nézhetnek szembe a menopauza alatt hőhullámokkal küzdő nők

Forrás: Shutterstock -
izzadás szívbetegség hőhullám menopauza testhőmérséklet
Szakemberek szerint azokat a nőket, akik hőhullámokat tapasztalnak a menopauza alatt, gyakrabban érinti később a szívbetegség kockázata. Hőhullámok akkor fordulnak elő, amikor a csökkent ösztrogénszint miatt a testhőmérséklet-szabályozás felborul.

A menopauza szakértője, Dr. Ashley Alexis szerint azonban a hőhullámok valami többről is árulkodhatnak. Egy tanulmányra hivatkozva elmondta, hogy a tudósok 13 éven keresztül követték nyomon a középkorú nőket, hogy feltárják a kapcsolatot a menopauza tünetei és a szívbetegség - amelynek előfordulása a menopauza után megugrik - mutatói között.

A hőhullámokat elszenvedő nők érfalai rugalmatlanabbak lehetnek. Forrás: Shutterstock

A kutatásban arra jutottak, hogy azoknak a nőknek, akik hőhullámoktól és éjszakai izzadástól szenvednek gyakrabban vannak megvastagodva az érfalaik, amelyek előrevetítik az érrenndszeri betegségek kockázatát. Az orvos arra figyelmeztet, hogy a hőhullámokat átélő nők kiemelten figyeljenek a szívük egészségére. Azt tanácsolja, hogy fogyasszunk egészséges ételeket, kövessünk kiegyensúlyozott étrendet, legyünk fizikailag aktívabbak és ne hízzunk el - idézi az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.