Természetesnek érződnek a fogászati implantátumok?

Forrás: puredental.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan tartanak attól, hogy a fogimplantátummal történő fogpótlással mosolyukon láthatóvá válik a természetellenesség, emellett saját maguk számára is furcsa érzést kelt a beültetett implantátum. Ezek valós problémák, vagy csak egyszerűen így vélekedünk előre? Cikkünkben ennek járunk utána!

Sokan tartanak attól, hogy a fogimplantátummal történő fogpótlással mosolyukon láthatóvá válik a természetellenesség, emellett saját maguk számára is furcsa érzést kelt a beültetett implantátum. Ezek valós problémák, vagy csak egyszerűen így vélekedünk előre? Cikkünkben ennek járunk utána!

Mi is az a fogimplantátum?

A fogászati implantátumok tartós, népszerű fogpótló opciók, amik természetesen illeszkednek az ember fogsorába, és ránézésre lehetetlen megmondani róluk, hogy nem valódi fogak. Ezeket a fogpótlókat az állkapocs csontba ültetik bele, ahol idővel véglegesen összeforrnak a csontozattal, így egy nagyon stabil, tartós alapot biztosítanak a rájuk helyezett műfogak számára. Ezeket az implantátumokat a szervezett ezt teljesen befogadja, nem létezik allergia rá, biokompatibilis, emiatt kapcsolódik össze a csonttal, becsontosodik, így funkciójukban teljesen úgy működnek, mint a természetes fogak.

A fogászati implantátumok behelyezése

Először is érdemes megemlíteni, hogy miből készülnek a fogászati implantátumok. Ezek a fogpótló eszközök egy titán gyökérből és egy kerámia vagy cirkon koronából állnak, amelyek az eredeti fogak természetes erejét biztosítják.

A fogászati implantátumok két alkalommal helyezik be, hogy a két alkalom között a szájnak legyen ideje begyógyulni. Az első alkalom végén egy átmeneti korona kerül az implantátumra, amíg a második alkalommal ezt egy tartósabb koronára nem cserélik.

Az implantátum gyökerének behelyezése sebészeti beavatkozást igényel, de ettől nem kell megijedni. A beavatkozás természetesen érzéstelenítéssel történik, így a beültetés alatt a páciens semmit nem fog érezni. A beültetett mű foggyökér idővel összeforr a csontozattal, és stabil, tartós alapot kínál majd a később ráültetett korona számára.

Forrás: puredental.hu

Miért érdemes fogászati implantátummal pótolni a hiányzó fogakat?

A fogászati implantátumok számos előnyt kínálnak más fogpótló módszerekkel szemben. Először is, ezek az implantátumok teljesen természetesen illeszkednek a fogsorba, így a páciens nem érez különbséget, és kívülről sem lehet észrevenni, hogy műfog került az igazi fogak közé.

Mivel a fogászati implantátumok gyökere gyakorlatilag hozzánő az állkapocscsonthoz, sokkal stabilabb alapot kínál ezzel a korona számára, mit bármilyen más fogpótló módszer. Nem kell tehát aggódnia amiatt, hogy pótfoga elcsúszna, vagy kimozdulna a helyéről.

A fogászati implantátumok továbbá segítenek megerősíteni az állkapocs csontozatát. Amikor egy fog valamilyen okból eltűnik az állkapocsból a csontozat elgyengülhet a helyén. Főleg, ha több fogát szeretné egyszerre pótolni, az implantátumok segíthetnek megőrizni az állkapocs csontozatának sűrűségét.

Tehát természetellenesnek egyáltalán nem fogjuk érezni a beültetett fogimplantátumokat, sem beszéd, sem rágás közben. Továbbá külső környezetünk sem fogja észrevenni a fogimplantátummal történő fogpótlást, hiszen azok esztétikussága teljes mértékben illeszkedik az adott ember mosolyához.

Ha szeretne Ön is belevágni a legélhetőbb és természetesebb hatású fogpótlásba, akkor válassza a PureDental Fogászatát, ahol többféle fogimplantátum közül is választhat hiányzó foga pótlásához. Kérjen időpontot a PureDental fogorvosaihoz, akik nagy szakmai tapasztalatukkal segítenek a legjobb fogpótlási lehetőség kiválasztásában, az alábbi linkre kattintva: fogimplantátum Budapesten!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.