karácsonyfadísz karácsonyfa dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudod, hogy milyen stílust válassz a karácsonyi dekorációnak? Kíváncsi vagy arra, hogyan lehet kreatív ötletekkel ízlésesen feldíszíteni a fenyőfát? Fogadd meg tanácsainkat!

Legyél nyitott az újító ötletekre, és merj elszakadni a karácsonyfa hagyományos díszítésétől. A lényeg csupán, hogy a végeredmény szép és a lelkedet gyönyörködtető legyen. Persze nem árt, ha következetesen, valamilyen logikus téma mentén haladsz, és nem csak úgy felakasztgatsz mindent a fára, ami éppen megtetszik, hiszen az ünnepek alatt a fa lesz a lakásod központi ékessége.

Istockphoto
Istockphoto

Gondolkozz témákban!

Ha nem tudod, hol kezdd, gondolj a hobbidra. Ha például a zene az, használj hangjegyeket a díszítésnél, sőt akár készíthetsz egy csillogó funky CD-füzért is. Megőrülsz a háziállatokért? Ízléses, apró plüssfigurákat is felakaszthatsz a fára, vagy kicsi képeket a kedvencedről.

Külön fa a gyerekeknek

Csinálhatsz egy külön pici fát a gyerekszobába is. Hidd el, a lányok rajonganának egy Disney-karácsonyfáért, a fiúk pedig egy vonatos témájú fenyőért. Bátran kérdezd meg őket, hogy milyen fát szeretnének, és díszítsétek fel együtt.

Istockphoto
Istockphoto

Több karácsonyfád is lehet

Ki mondta, hogy csak egy fa lehet a lakásban? Rendben, a gyerekszobában már elhelyeztél még egyet, de ha nagy lakásod van, miért ne lehetne minden szobában akár külön egy karácsonyfa?

Készíts saját díszeket!

Ha már nem hordasz pár nyakláncot vagy fülbevalót, különleges díszekké alakíthatod őket. Vagy akár egy színes nyakkendőből vagy csokornyakkendőből is csodaszép dolgokat lehet kihozni, például varrj rá gyöngyöket úgy, hogy a formáját is elrejted közben.

Varga Judit lakberendező, dekoratőr szakértőnk tippjei

A 2010-es karácsonyi trendben elsősorban a formabontó megoldásokon, a nem szokványos dekorációkon van a hangsúly. A színes fenyőfaalap idén nem divat! Díszek tekintetében alapvető szabály a színek harmóniája, ettől lesz a karácsonyfa esztétikus, szemet gyönyörködtető. Vannak olyan családok, akik a régi, hagyományos, emlékeket idéző díszeket szeretik, és minden évben ezeket akasztják a fára. Ez is lehet ízléses és trendi, ha a hagyományos színek mellé még élénk türkizt, pinket, narancsot is keversz. A sokféle színt tartalmazó égősort kerüljük, attól giccses lesz az összkép. Ha nyitottak vagyunk az újdonságokra és követjük a karácsonyi trendeket, akkor idén bármilyen színt választhatsz, a lényeg, hogy egy adott szín világos és sötétebb árnyalatait használjuk fényes és matt díszekkel kombinálva. Bátran feltehetsz díszes madártollakat, angyalszárnyakat, művirágokat, gyöngygirlandokat a fára, hiszen ezek igazán divatos megoldások a 2010-es karácsonyi dekorációban. Ha ehhez égősort is teszel, akkor mindenképpen egyszínű legyen (ettől persze még lehet önmagában színes, sőt!). Idén nagy divat az, amikor egy száraz faágat festünk le egyszínűre, és ezt vázába, kaspóba állítva díszítjük fel, mint egy karácsonyfát. Ez a megoldás modern és látványos dekoráció az ünnepekre.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.