nemi erőszak halálra verés Banglades korbácsütés házasságtörés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megerőszakolta a nős unokatestvére, majd a "viszonyuk" miatt halálra verték a 14 éves kislányt.

100 korbácsütésre ítélték a 14 éves bangladeshi Mosammet Henát, akit azzal vádoltak, hogy viszonya volt nős unokatestvérével. A lányt egy bambusznádhoz kötözték, ahol nyilvánosan verni kezdték - 70 korbácsütés után összeesett. Hiába szállították kórházba, segíteni már nem tudtak rajta, pár órával később belehalt sérüléseibe. A tragikus esemény után az is kiderült, hogy valójában az unokatestvére erőszakolta meg a kislányt.

Istockphoto
Istockphoto


A korbácsütés illegális Bangladeshben, ugyanakkor gyakran vezetik iszlám vallási hatalmak a biróságokat, akik gyakran mégis ezt a büntetési formát alkalmazzák. Ilyesmi általában a távoli falvakban szokott előfordulni, ahova lassabban ér el a rendőrség keze.

Az eset nem egyedülálló

Miután kiderült az igazság, a 40 éves férfi elmenekült a büntetése elől, ami szintén 100 korbácsütés lett volna, de a rendőrség már keresi. Közben a kislány édesapja értetlenül áll a történtek előtt: "Milyen igazság ez? Megverték a lányom az igazságszolgáltatás nevében. Ha jól működnének a bíróságok, a lányom nem halt volna meg."
A tilalom ellenére ez az eset nem egyedülálló. Nemrég egy 40 éves nőnek kellett meghalnia a mostohafiával folytatott állítólagos viszonya miatt.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.