fashion week blézer kismamaruha kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kerekedő pocak esetén nem kell tunikákra és hatalmas pulóverekre szorítkoznod az öltözködés terén. Itt van például egy sokkal klasszikusabb és nőiesebb darab: a blézer. Íme, a legjobb fazonok és néhány tanács a viselésükhöz!

Thinkstock
Thinkstock

A blézer mindamellett, hogy a szezon nagy visszatérője, igazi multifunkcionális darab: viselhetjük kabát alatt vagy melegebb időben kabát helyett, laza és formális szettekhez egyaránt. Azoknak a kismamáknak is remek választás lehet, akik már unják a kifejezetten terhes nők számára kialakított darabokat - ráadásul a terhesség alatt vásárolt blézer a baba megszületése után is a ruhatár egyik alappillére lehet.

Fórum: Molett vagyok! Hol vásárolhatok divatos ruhát?



Fazonok, anyagok, színek

blézer



A színek és az anyagok terén a választék hatalmas, a kínálatban találunk elegánsabb bársonydarabokat és laza gyapjúblézereket egyaránt - kismamaként bármelyiket választhatod. A megfelelő hossz már komolyabb kérdés. Gömbölyödő pocakon igencsak komikusan tud mutatni egy rövid fazon, ami lévén, hogy nem tud a hasra simulni, önálló életet kezd el élni, és eláll a testtől. Ezeket mindenképp érdemes kerülni, a középhosszú azonban annál inkább ajánlott, főleg amelyek szabása karcsúsított.

Így viseld pocakkal a blézert!

A blézer tökéletes darab, mert gyakorlatilag bármihez viselhetjük. Az alak slankítására válasszunk olyan sötét darabokat, melyek plusz karcsúsító berakással rendelkeznek. Ez azért jó, mert a blézer színétől elütő árnyalatú, jól szabott berakás vezeti a tekintetünket, a csalóka szabás pedig jóval karcsúbbnak mutatja az alakot. A szezonban kimagasló trendnek számítanak a feltűnő színű blézerek, amiket kismamák is bátran viselhetnek. Persze ezeknél a bohém daraboknál már jóval inkább átgondolt szettre van szükség, célszerű mindössze három színből összeállítani az öltözéket. Így engedjük érvényesülni a hangsúlyos blézert, egyben pedig megvan az az előnye, hogy a lehető legrövidebb idő alatt öltözhetünk fel a legdivatosabban.

Szintén nagy visszatérő mostanában a trapéznadrág és a trapézfarmer, ami ugyancsak jó eszköznek bizonyul az optikai csaláshoz: a szélesedő nadrágszárak ellensúlyozzák a test többi részét, így nem feltétlenül a hasra irányul a tekintet - blézerrel ezek is kiválóak. Ahogy a maxiszoknyák is, melyeket a bátrabb divatrajongók semmiképp se hagyjanak ki. Ha igazán divatos akarsz lenni, most sokat variálnod sem kell: vegyél fel egy maxiszoknyát, hozzá egy feltűnő színű blézert egy egyszerű pamutpólóval és néhány feltűnő kiegészítővel.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.