5 hatékony striagyilkos krém terhességi csíkok ellen - Bababőr várandósan is

terhesség testápolás krém körkép kozmetikum bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A striák gyors hízás vagy fogyás, de akár testépítés miatt is kialakulhatnak, ám legfőképpen a várandósság alatt szaporodnak meg, amikor a bőrnek hirtelen kell tágulnia. Ezek a bosszantó kis hegek, melyek a bőr alatti kötőszövet elszakadásának következményei, általában a hason, mellen, comb- és csípőtájékon jelennek meg. Mivel szinte lehetetlen megszabadulni tőlük, jobb a megelőzésre fektetni a hangsúlyt.

Általában hajlam kérdése a "csíkosodás". Van, akin akár 20 kg hízás is alig hagy nyomot, más ennek töredékétől is rengeteg striát fedez fel magán. A csíkok megjelenése ellen tehetünk azáltal, hogy rendszeresen sportolunk - kismamaként az állapotnak megfelelő, kímélő módon -, és folyamatosan gondoskodunk a bőr rendszeres hidratálásáról. Emellett igen hatásos módszer a striák elleni krémek - például a következő öt - rendszeres használata is.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Pregnacare krém terhességi csíkok megelőzésére

A Pregnacare masszírozó krémje hidratálja és táplálja a bőrt, utóbbi tágulása során védi a feszülő kollagénrostokat a sérülésektől. Ha hajlamos vagy a striákra, a terhesség során, valamint az után is ajánlott használni, hogy a szülés utáni fogyás során se keletkezzenek újabb csíkok a bőrön. A krémet egyszerűen csak masszírozd a kényes területeken a bőrödbe addig, amíg jól fel nem szívódik. Használd reggel és este is. A készítmény 100 ml-es kiszerelésben kapható, ára 4500 és 5000 forint között mozog.


AVENT Stria megelőző testápoló krém

Az AVENT Stria megelőző készítményének különlegessége, hogy kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készült, legfontosabb hatóanyagai a kakaóvaj, a mandula- és papayaolaj, valamint a tengerialga-kivonat. Gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, növeli a bőr feszességét, így segít megelőzni a striák kialakulását. A feszesítésen kívül hidratál, tonizál, megnyugtatja a viszkető bőrt, ráadásul a már meglévő csíkok halványítására is használható. 200 ml-es kiszerelésben kapható, ára 2500 forint körül mozog.


BABÉ terhességi csíkok elleni krém

A BABÉ terméke a striák megelőzésében és a már kialakult csíkok regenerálásában is segít, mivel esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyek rugalmassá és feszessé teszik a bőrt. A készítmény emellett hidratál is. Masszázskrémről van szó, tehát ajánlott úgy használni, hogy naponta kétszer alaposan, körkörös mozdulatokkal masszírozod be a bőrbe, és megvárod, míg teljesen felszívódik. A kezelést a terhesség után is érdemes folytatni. A masszázskrém ára elég borsos, átlagosan 6000 forint körül alakul, viszont 200 ml-es flakonban kapható.

Vichy terhességi csíkok elleni krém

A Vichy nőgyógyászok által tesztelt krémje táplálja és hidratálja a feszülő bőrt, helyreállítja annak szerkezetét, így a meglévő striák halványítását is remélhetjük használatától. Tápláló növényi olajokat tartalmaz, emellett hidroxiprolinnak és szilíciumnak köszönheti hatását. Ajánlott naponta kétszer bemasszírozni a bőrbe - mivel könnyű állagú, nagyon jól felszívódik. Nem tartozik az olcsó krémek közé, a 125 ml-es kiszerelés ára nagyjából 5000 és 6000 forint között mozog.


Milupa terhességi krém

Az eddigieknél jóval barátságosabb áron, 1300 forint körüli áron kapható a Milupa terméke, igaz, ezért a pénzért csak 75 ml-t kapsz. A készítmény nagy előnye, hogy színezőanyagoktól mentes, a bőr pH-értékének megfelelő vegyhatású, ezért érzékeny bőrűeknek kifejezetten ajánlott. E-vitamint is tartalmaz, amelynek köszönhetően hidratál, puhává és selymessé teszi az igénybe vett bőrt. Tápláló, kicsit nehezebben kenhető, zsíros krém, viszont a bemasszírozás során jól felszívódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.