Életmentő szépségpraktikák a meleg hónapokra

izzadás meleg praktika kánikula Nyár szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A páratartalom olyan, mint a dzsungelben, konstans 28 fok, hirtelen jött zivatarok, de mégis jól kellene kinézni. Épp úgy, mint akit nem visel meg a hőség, aki kicsit sem kínlódik, sőt mi több, remekül érzi magát. Meglehet, hogy kissé önsegítő könyvesre vettük most a figurát, de csakis a közjó érdekében, hisz arra vállalkozunk, hogy megosztjuk hőn imádott nyári szépségpraktikáinkat.
Thinkstock
Thinkstock


Víz, víz, víz

Kívülről, belülről, édesen és sósan egyaránt. A víz gyakorlatilag maga az élet, elég az emberi test összetételére gondolnunk. Nyáron jóval több vízre van szükségünk, ezért amikor csak tehetjük, igyunk, igyunk bőséggel. Ha sikerült feltölteni a belső vízkészleteket, jöhet a bőr: ne kíméljük a tengervíztől, hisz a só csodákra képes. Ha viszont nem jutunk el a tengerpartra, akkor sem kell lemondanunk a vízről, hisz pumpás ásványvizet bármelyik drogériában vásárolhatunk. Néhány fújás az arcra, a tarkóra illetve a lábfejekre, és máris frissebbnek érezzük magunkat.

Hajformázók? Nem!

El tudod képzelni, hogy a napfény mit művel a hajaddal? Nagyjából ugyanazt, mint a bőröddel, csak kevésbé látványosan. Ha nem akarod az őszt hidratáló hajpakolás alatt tölteni, a forró hónapok alatt mondj nemet a különböző hajformázókra, hisz ezek csak beleégnek a szálakba. Természetesen a megfelelő hidratáláshoz a kimosható szerekről nem kell lemondanunk, de a vaxra, zselére, habra és lakkra semmi szükség. Hajvasaló és hajszárító? Pakold el őket jó mélyre, megvárnak őszig! A magától megszáradt, természetes frizura nemcsak a strandon, de a kifutókon is tartol. Kell egyéb bizonyíték?

Thinkstock
Thinkstock

Semmi zsír

Nem az étkezésre, még csak nem is a frizurára gondolunk, sokkal inkább a zsíros kencékre. Testápoló, arckrém és alapozó, ezekből mind találsz laza, vízbázisú variánst, ami biztosan nem olvad le az arcodról. A be nem szívódott testápoló és az izzadás frusztráló kettősét bizonyára senkinek nem kell bemutatnunk, így a testes krémeket jobb, ha könnyű permetekre vagy gyümölcsös, zselés krémekre cseréljük. Ezért az okos lépésünkért csak áldani fogjuk magunkat, mikor a kapun kilépve nem a krémet érezzük magunkon, csupán annak jótékony hatását. A "nyári" alapozók terén ma már igen széles a skála, kezdve a színezett napvédőtől, egészen a könnyű, vízbázisú típusokig. Talán már mondanunk sem kell, hogy ezúttal az állag, árnyalat és fedésnél is fontosabb a napvédelem: az SPF nélküli alapozó nem alapozó.

Tipp! A nyár legtrendibb fürdőruhái! Nézd meg képgalériánkat!


Megszabadulni a feleslegtől

Mielőtt kimerészkedünk a napra, az egységes bőrszín elérésének érdekében radírozzuk le a bőrünke



Thinkstock
Thinkstock

Körültekintő szőrtelenítés

Míg télen (önmagunk és a pasink megnyugtatására) húzunk párat a borotvával a ritkítandó területeken, addig nyáron jóval körültekintőbbnek kell lennünk - és nem csak a szőrszálak miatt. Ha borotvát használsz, mindenképp vésd az eszedbe, hogy mikor bontottad ki, és egy hónap használat után dobd ki. A pengén elszaporodó baktériumok nemcsak képzeletben gusztustalanok, csúf, piros pöttyökkel "ajándékozhatnak" meg. Szánj elegendő ídőt a szőrtelenítésre, így biztosan nem hagysz életben egyetlen kósza szálat sem, ami tökéletesen kiszúrható két metrómegálló között. Mindegy, hogy borotvát, gyantát vagy epilátort használsz, azt ne feledd, hogy a szőrtelenítéssel járó természetes bőrreakció a sós víz hatására fokozódhat. Ergo, ha tudod, hogy a tenger habjaiba veted magad, ne közvetlenül a fürdőzés előtt szőrteleníts, mert az bizony csípni fog.

Tipp! Újra divat a zselécipő! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.