Talán nem állítunk hülyeséget, hogy 2004-ben az egyik legnagyobb vihart kavaró hír az volt, amikor Justin Timberlake egy hanyag mozdulattal letépte Janet Jackson ruhájának egy részét a Super Bowl döntő félidejében. Kis túlzással - és tényleg csak kicsivel - az egész világ látta az énekesnő jobb mellét. Azóta eltelt néhány év és a hírességek még mindig nem tanultak meg rendesen felöltözni vagy szakértő stylistot alkalmazni. A cicivillantás a mai napig rendszeresen előfordul, kaptunk belőle idén is néhányat...


Forrás: AFP
Janet Jackson és Justin Timberlake

Na, de kezdjük az elején, a Janet Jackson-féle, úgynevezett Nipplegate-botránnyal (a szó a nipple = mellbimbó és a Watergate szavak összevonásával keletkezett)! A Super Bowl-döntő a világ egyik legnézettebb televíziós műsora, melynek elején és félidejében pazar show-val tömik be a szórakozásra éhes amerikaiak száját. A félidőben Janet Jackson és Justin Timberlake közösen adta elő az énekes Rock Your Body című számát, amelynek egyik sora kimondja, hogy a dal végére az egyik - nem az éneklő fél - meztelen lesz. Janet és Justin ezt úgy interpretálták, hogy az énekes az utolsó sornál letépte Janet Jackson jobb melléről a ruhát. Mindezt körülbelül 90 millió tévénéző és a helyszínen lévők szeme láttára. A főszereplők által balesetnek nevezett eset 500 ezer dollár büntetést vont maga után, de a közvetítő CBS csatornát is megbüntették. Azóta Amerikában az élő adásokat késleltetéssel közvetítik, hogy elkerüljék a hasonló esetet. Mit mondjunk? Nem mindig sikerül... (Az ominózus mellvillantás 5:30-kor, a videó legvégén.)

Az egy dolog, hogy addig is láttunk és azóta is folyamatosan láttunk mellvillantásokat a leghíresebbektől is... Példaként itt van a vörös szőnyegről egy ideje eltűnt, tiszavirág karrierű modell-színésznő, Bai Ling. Vagy a szupermodellből a feltörekvő reality-modellek kíméletlen hajcsáraként ismert Janice Dickenson.

Forrás: AFP
Bai Ling és Janice Dickenson

Vannak, akik nem számítottak az eredményre... A színésznőiskolában tanítani kellene, hogy a vékony fekete anyag természetes fényben ugyan nem látszik át, de a vakuk kereszttüzében sokkal többet mutat a kelleténél. Ezt az órát a szintén rövid, de annál viharosabb karriert befutott Carmen Electra és a ma már ünnepelt stílusikon, Anne Hathaway is kihagyta.

Forrás: AFP
Carmen Electra és Anne Hathaway


Lady Gagától pedig nem is várunk mást...Northfoto
Lady Gaga

Azt viszont nem értjük, hogy a hírességek még 2011-ben, hét évvel az ominózus eset után sem képesek rendesen felöltözni, vagy olyan stylistot alkalmazni, aki ismeri a trükköket: a kétoldalú ragasztót, a különböző mellbimbótakaró, öntapadós melltartókat, a mellbimbótapaszokat és a többi olyan kelléket, amiről halandó embernek fogalma sincs.

www1.bloomingdales.com, www.amazon.com

Idén júniusban Khloe Kardashian tette közszemlére mellbimbóit a fekete, áttetsző blúzon keresztül egy televíziós interjúban. A híresség állítólag észre sem vette a dolgot, az anyja szólt a műsor után, hogy az egész internet a mellbimbójával van tele. Khloe elmondása szerint "imádta a dolgot".

Forrás: AFP
Khloe Kardashian

Augusztusban először a csak "A nagyfenekűként" ismert Nicki Minaj villantott cicit a Good Morning America! show-ban. Miért nem lepődünk meg?!

Néhány nappal később az egykori Destiny's Child énekesnőjével, Kelly Rowlanddal is történt egy kis baleset. Az énekesnőnek koncert közben mindkét melléről felcsúszott a meglehetősen szűk felsőrész. Ilyenkor csak azon gondolkozunk, hogy direkt egy mérettel kisebb ruhát kér, amit a táncpróbán nem avat fel, vagy tényleg így próbál a címlapokra kerülni, ha már az új albumával nem sikerül?

Tényleg ennyire nehéz gazdag és híres nőként normálisan felöltözni? Vagy aki gazdag és híres, annak derogál a melltartó? Mi áll ennek a kivetkőzésnek a hátterében? Erős a gyanúnk, hogy a kebelmarketing még mindig az egyik legjobb eszköz, ha az ember szeretne figyelmet kapni. Néhány napig valóban csámcsognak rajta az emberek, aztán pedig csak ez marad meg a fejükben. (Tudja valaki, Janet Jacksonnak mi volt a nagy slágere 2004-ben, már ha egyáltalán volt? Ismer valaki egy Nicki Minaj számot is?)

Nem vitatjuk, a híresség is ember, balesetek pedig mindenkivel előfordulnak. Mégis azt gondoljuk, hogy ha egy híresség a saját koncertjére vagy nyilvános megjelenésre kitesz magáért, akkor ez nem fordulhat elő. Főleg nem az internet korában, amikor a nagy bulvárlapokon kívül számtalan önjelölt youtube-bulvárblogger osztja meg saját véleményét a neten. És rendben van, a kelleténél egy kicsivel több cici miatt még nem dől össze a világ, de mi inkább nem vagyunk kíváncsiak az ilyen műbakikra.