Inspirálódj a sztárok által: gyönyörű karácsonyi frizurák

Forrás: FilmMagic/2018 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin -
karácsony frizura ünnep sztárok smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem gondoljuk, hogy a karácsony a nagyestélyiről és a feltornyozott frizurákról szóló mutatvány, de azt sem, hogy lestrapált farmerben és pólóban kellene végigbohóckodni azt a néhány napot. Az ünnep rajtunk múlik: a lelkünk mellett öltöztessük fel magunkat is. Ha megvan a ruha és tudjuk, milyen lesz a smink, akkor a frizuráról se feledkezzünk meg! Ez alkalommal a vörös szőnyeg sztárjaitól vettünk ötleteket.

Ha "valamit kezdeni akarunk" a hajunkkal, akkor a legegyszerűbb módja, ha megváltoztatjuk annak textúráját. Az egyenes hajú nők göndört, a göndör hajúak pedig egyenest szeretnének sokszor: a karácsony a legjobb alkalom arra, hogy előkerüljenek a hajcsavarók, a sütővasak vagy hajvasalók. Mi a hullámokra mutatunk példát, ez rövid, középhosszú és hosszú haj esetén is mesésen néz ki. A lényeg, hogy mindig nyirkos, már majdnem száraz hajból készítsük a frizurát. A tincsekre először tegyünk hajrögzítő folyadékot vagy habot, és csak ezután tekerjük fel őket a csavarókra, de hosszú hajúak csinos csigákba is feltekerhetik a hajukat, ahogy ezen a blogon láttuk.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Evan Rachel Wood, Charlize Theron, Audrina Patridge

Sikkes copf

A copfban az a jó, hogy ugyanolyan jól néz ki farmerrel és blézerrel, mint például egy csinos alkalmi ruhával. Az egyszerű, "csak felkötöm a hajam, és megyek is" frizurát számtalan módon cifrázhatjuk. A hajgumi köré tekert plusz tincs elegánssá, a fejtetőn megemelt haj szexivé és vagánnyá teszi a copfot. De az előzőleg elkészített hullámos tincsekből is remekül mutat.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kate Beckinsale, Olivia Wilde, Eva Longoria

Tipp! Az X-Faktor döntő képekben! Kattints a galériáért!


Elegáns konty

A konty még mindig az egyik legünnepibb változat, viszont sokat változott az elmúlt években. A ballagási frizurára emlékeztető precízen hullámosított, feltűzött és keményre lakkozott tincsek helyett ma a természetesebb, lazább változatok vannak divatban. A fodrász helyett elég egy hajgumi és néhány hullámcsat ahhoz, hogy egy decens balerinakontyot vagy dekadensebb kócos változatot készítsünk.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jessica Chastain, Jessica Alba, Jessica Biel

Ünnepi fonatok

Ki hitte volna, hogy az egyszerű, kislányos fonat a vállra csapva és kócos tincsekből elkészítve nemcsak szexi, de elegáns viselet is lehet. Az egyszerű fonatnál csavarosabb a francia vagy rejtett fonás, főleg ha a fejtető helyett például a homloktól indítjuk. Az is érdekes, ha feltupírozott, borzas tincseket kezdünk fonni, és direkt rájátszunk arra, hogy a fonatból kifele álljanak a hajszálak. Az egyik legszebb a Felicity Jonesnál is látható halszálka fonat, amelyet az interneten található "oktató" videók alapján nagyon könnyű elkészíteni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Felicity Jones, Miley Cyrus, Kirsten Dunst

A Life.hu karácsonyi tippje: Egyszerű, de mutatós ünnepi ajándékcsomagolás és dekoráció selyempapírból





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.