Szempillagöndörítő sütővas és csodák botox nélkül - Szépségtrendek 2012-ben

kozmetika fodrászat újdonság smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az újév nemcsak új fogadalmakat hoz, hanem számtalan egyéb újdonságot is, például a szépségápolás területén. Kíváncsiak voltunk, milyen meghökkentő, új technikákról, eszközökről, trendekről tudnak beszámolni egy-egy szépségszakma képviselői. Az újdonságokról Kovalik Natasa sminkmester, Pálfi István mesterfodrász és Bob Csilla kozmetikus, mezoterapeuta mesélt a Life.hu-nak.
"A szempillagöndörítő sütővas nagyon kedves eszköz"

"Az újítás általában a felviteli technikákban, a formákban és a textúrákban szokott megjelenni. Ezeket mi mindig egy szezonnal hamarabb tudjuk, hiszen a trendmeghatározó fashion weekeken látott sminkekből tájékozódunk"

Szerinted ki nyeri a VV5-öt?



Thinkstock
Thinkstock

Az általa említett felviteli technikára jó példa Natasa egyik új kedvence, az úgynevezett airbrush technológia, amely szórópisztolyos sminkelést jelent. "Lényegében egy kompresszor és egy szórópisztoly segítségével visszük fel a festéket az arcra, akár az alapozótól a szemhéjfestékig. Itthon csak mostanában kezd kedveltté válni a sminkesek körében, viszont Amerikában már elég elterjedt mindennapi használatra is. Nagyon kedves eszköz még a szempillagöndörítő sütővas, ami egy pici elemmel működő, toll alakú tárgy felmelegedő fésűs véggel."

www.airbasemakeup.com, www.tomtop.com
www.airbasemakeup.com, www.tomtop.com

Annyi újdonságról hallunk, hogy akaratlanul is arra gondolunk, valamitől biztosan meg kell szabadulni, hogy helyet adjunk az újnak. Natasa szerint ez már csak azért sincs így, mert a divat állandó körforgás, amely újra és újra teret enged a régi dolgoknak. Elég csak az általa példaként felhozott szájkontúrceruzára gondolni, amely még egy-két éve is a ciki kategóriába tartozott, most viszont Lady Gaga közreműködésével újra kezd divatba jönni. "Talán az alapozásra szánt szivacsot tiltanám ki az otthoni használatból, mert fölöslegesen sok anyagot visz fel és szív magába. Nem győzöm viszont hangsúlyozni, hogy sminkelni ecsettel lehet a legszebben és a legkönnyebben. Sajnos még mindig főként applikátort adnak a szemhéjpúderekhez, amivel nehéz szépen satírozni. Egy lapos szemhéjpúderecsettel viszont sokkal nagyobb sikerélménye lesz azoknak is, akik alapvetően nehezen boldogulnak a sminkeléssel."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! A sovány vagy a molett a szexi? Kattints a galériáért!


"A hajvasalót cseréljük le hajsütővasra!"

"Ami ezen belül változik, az a színezés módja"
Hajas Szalonok"A hollywoodi sztároknál most nagyon megy, és széles körben egyre divatosabb az úgynevezett ombré hatás. Ez olyan, mintha a tengerparton sütkéreztek volna egész nap, de igazából nem ott jártak, hanem a fodrászuknál.""Azt tapasztaltam, hogy most a természetes színekkel párhuzamosan a neonszínek is nagyon menők. A mindennapi életbe ezt a trendet úgy lehet becsempészni, hogy a fiatalabb vendégeknek dobjuk fel színes tincsekkel a haját. Nagyon jellemző egyébként az is, hogy az új trendek helyett a régiekből hozunk vissza egy-egy elemet."



Forrás: AFP, http://ombrehair.net
Forrás: AFP, http://ombrehair.net

A retró marad, a technológiák viszont megállíthatatlanul fejlődnek, újabb és újabb eszközök kerülnek a mesterfodrászok kezébe, így Istvánéba is. Amit jelenleg nagyon vár, az egy szintén Londonban látott kreppvas. "Az eddigi kreppelőket úgy ismertük, hogy össze kellett nyomni velük a tincset, amíg az át nem alakult. Ezzel viszont csak meg kell fogni a tincset, végighúzni rajta, és kész is." Nem hiába lelkesedik István a kreppelőért. A hajformázás két kulcsszava a jövőre nézve a volumen és a textúra, ami teljesen ellentétes az itthon még mindig sokak által követett szögegyenesre vasalt iránytól. Felejtsük hát el a hajvasalót, és vegyünk helyette sütővasat - tanácsolja szakértőnk, aki azt is elmondja, már náluk is kapható egy olyan modern eszköz, amivel pofonegyszerűen és mindössze tíz perc alatt készíthetünk hullámos frizurát magunknak.

 Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az új trendekhez nemcsak új készülékek, hanem új készítmények is dukálnak. "Régebben brazil kakaót tartalmazó, keratinos hajegyenesítő termékeket használtunk, amivel nemcsak ki tudtuk húzni a göndör hajat, hanem a roncsolt hajat helyre is tudtuk hozni. Most viszont van egy újabb termékünk, ami ezzel szemben göndöríteni képes a hajat. A hajszálakat roncsoló dauer helyett ezzel ápolt, göndör tincseket tudunk létrehozni."

Szike és botox nélkül is lehet csodákat tenni

A tökéletes smink és frizura viszont mit sem ér, ha a bőr ápolatlan, elhanyagolt, és ezért öregebbnek néz ki a valós koránál, ezért a fiatalító kezelések piacán is szétnéztünk. A Life.hu szakértője, Bob Csilla kozmetikus, mezoterapeuta szerint az elmúlt időszakra sokáig az volt a jellemző, hogy mindent el lehetett adni "csodakezelés" címszó alatt. A vendégek rossz tapasztalatai viszont odáig vezettek, hogy ma már sokkal körültekintőbben választanak kezeléseket. Tévedés ne essék, még mindig nagyon sok olyan kezelés van, amelyet kacifántos, sokatmondó fantázianévvel adnak el, de valójában semmit sem érnek. Az újdonságokról érdeklődve szakértőnk elmondta, hogy ma már nagyon ritka a valóban új kezelés. "Sokszor az újnak nevezett kezelések más néven már megtalálhatók a kozmetika vagy esztétikai piac más szegmensében, ugyanakkor újdonságként beharangozva, egy új név mögé bujtatva, jóval többe fognak kerülni."

Thinkstock
Thinkstock

Pedig megfelelő szakembertől megfelelő kezelést kapva akár éveket is fiatalodhatunk, és ehhez nem kell feltétlenül szike vagy botox. Ezektől egyébként sokan még mindig idegenkednek, jóllehet van olyan, amikor csak így lehet segíteni. "Egy igazi és lelkiismeretes szakember tájékoztatja erről a vendéget, akkor is, ha ez számára nem jár anyagi haszonnal. Azonban tudni kell azt is, hogy van olyan terület is, ahol a szike nem tud segíteni" - mondja szakértőnk. "Manapság már vannak olyan bőrmegújító kezelések, melyek kisebb csodákra képesek. Ilyen például a lézeres mezoterápia, a dermaroller, az intenzív peelingkúrák, az igazi mezoterápia (és nem az, amit sokan tévesen hirdetnek mezoterápiának vagy tű nélküli mezoterápiának, csakhogy becsábítsák a vendégeket magukhoz). Biztos vagyok benne, sokan meglepődnének azon, milyen eredményekre képesek ezek az eljárások. Fontos viszont ezekhez a megfelelő technológiai háttér és hatóanyagismeret, a szakértelem, valamint az alaposság."

Thinkstock
Thinkstock

A baj az, hogy Bob Csilla tapasztalatai szerint is kevés olyan szakember van ma Magyarországon az anti-aging területén, aki szakmailag megkérdőjelezhetetlen. "Ez a terület nagyon igényli a szakemberek részéről a folyamatos továbbképzést, a technológiák közti eligazodást és a hatóanyagok közötti jó tájékozódást ahhoz, hogy valóban megfelelő kezelést tudjanak ajánlani és csinálni. Egy igazi anti-aging szolgáltatás eredménye láthatóan jó és minimum 3-6 hónapig tart." Amit viszont a kozmetikák és szépségcentrumok többségében csinálnak, annak nem sok köze van a szakértelemhez, és többet árt, mint használ. "Ezen a területen lehet a legtöbb butaságot olvasni az interneten. Nem túlzás, ha azt mondom, a szépségcentrumok honlapjainak maximum 10 százaléka az, amelyik valódi és megalapozott kezelési leírásokat közöl, a többi buta, meggondolatlan állításokat és ígéreteket tartalmaz."

Tipp! Hazakísértük VV Esztert! Kattints az exkluzív képekért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Öltözz a világ legszebb nőjének farsangkorhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20120125-hogyan-legyek-jo-no-audrey-hepburn-jelmez-farsangra.htmlRettenetesen őszül Angelina Jolie - sosem látott fotóhttp://www.life.hu/szepulj/20120123-rettenetesen-oszul-a-szep-szineszno.html5 híresség, aki méregdrágán vágat hajathttp://www.life.hu/szepulj/20120120-5-hiresseg-akik-meregdragan-vagatnak-hajat.htmlÉvtizedek teltek el - Így néz ki most kedvenc kalandfilmünk hősnőjehttp://www.life.hu/szepulj/20120116-evtizedek-teltek-el-igy-nez-ki-most-kedvenc-kalandfilmunk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.