A legfinomabb pezsgőkoktélok - Otthon is elkészítheted őket

koktél recept koktél recept pezsgő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádod a pezsgőt, de szívesen csavarnál rajta egy kicsit? Akkor keverj belőle koktélt! Íme néhány igazán különleges recept. 

Tipp! Felismerhetetlenné alakították a híres színésznőt. Kattints a galériáért!


Washingtoni sas

Hozzávalók:

- 2 cl vodka
- 2 cl szederlikőr
- 2 cl narancslé
- koktélcseresznye
- 500 g eper
- 3 levél zselatin
- víz
- cukor
- 2 dl pezsgő
- tejszínhab
- jég

Áztasd hideg vízben 10 percig a zselatint, közben 1 deci vizet forralj fel ugyanannyi cukorral, majd add a sűrű cukorsziruphoz a jól kinyomkodott zselatint. Óvatosan keverd hozzá a pezsgőt, nehogy a buborékok elillanjanak, ezután szórd bele a kockára vágott epret, fedd le, és ha kihűlt a keverék, tedd a hűtőbe körülbelül 4 órára. Öntsd cukrozott szélű poharakba, kínáld jégkockával, díszítsd tejszínhabbal, koktélcseresznyével és friss eperrel.

Thinkstock
Thinkstock

Ziggy

Hozzávalók:

- 12 cl Creme de Violette likőr
- 4 cl Maraschino likőr
- 24 cl pezsgő

Először hűtsd be a likőröket és a pezsgőt! Amikor az italok már kellemesen hidegek, koktélkeverőben vagy más zárható edényben rázd össze a Maraschinót a Creme de Violette-tel, majd óvatosan, apránként keverd hozzá a pezsgőt. Jéggel, jéghidegen kínáld.

Pink Kangaroo

Hozzávalók:

- 8 cl maracujalikőr
- 8 cl brandy
- 4 teáskanál Grenadine (gránátalmaszirup)
- 20 cl száraz pezsgő
- citrom
- koktélcseresznye
- jégkocka

Egy koktél-shakerben rövid ideig, de erősen rázz össze 2 jégkockát a maracujalikőrrel, a brandyvel és a gránátalmasziruppal. Oszd szét a koktélt poharakba, majd öntsd fel jéghideg pezsgővel, egy leheletnyit keverd meg koktélkanállal. Citromkarikával és koktélcseresznyével kínáld.

Walzer

Hozzávalók:

- 12 cl gin
- 12 cl vermut
- 24 cl pezsgő
- citromlé
- jég
- citrom

Egy shakerben rövid ideig, de erősen rázz össze zúzott jeget a ginnel és a vermuttal, majd öntsd poharakba a keveréket. Ezután lassan keverd hozzá a lehűtött pezsgőt. Citromkarikával, szívószállal szervírozd.

Spotlight

- 12 cl meggylikőr
- 4 cl Campari
- 4 cl gin
- 4 cl száraz vermut
- 24 cl pezsgő
- koktélcseresznye
- szőlő
- narancs
- jégkocka

Öntsd egy keverőpohárba a gint, a Camparit, a vermutot és a meggylikőrt, majd rázd össze 2-3 jégkockával. Ezután add hozzá a pezsgőt, keverd meg egy pillanatra, és öntsd poharakba. Díszítsd narancsszeletekkel, koktélcseresznyékkel és szőlőszemekkel.

Tipp! Less be a X-Faktor sztárjának gardróbjába! Kattints a galériáért!


Hugo

Hozzávalók:

- 15 cl pezsgő
- 1-2 cl bodzalé
- lime
- mentalevél
- szódavíz
- jégkocka

Vágd a limette-et szeletekre, tépj le néhány mentalevelet, és oszd el a poharakba, majd önts rájuk 1-2 teáskanál bodzalevet, koktélkeverő kanállal óvatosan nyomkodd meg, ezután jöhet a pezsgő! Díszítheted még mentalevelekkel, jégkockákkal és limette-karikákkal.

Thinkstock
Thinkstock

Zöld özvegy

Hozzávalók:

- 40 cl Blue Curacao
- 50 cl narancslé
- 50 cl maracujalé
- 100 cl száraz pezsgő
- narancs
- jég

Keverd össze a Blue Curacao-t jégkockával, narancs- és maracujalével, majd öntsd hozzá a jégbe hűtött pezsgőt. Narancsszeletekkel díszítsd.

Yellow Cab

- 30 cl maté tea
- 10 cl maracujanektár
- 5 cl pezsgő
- citrom

Keverd össze a maté teát a maracujanektárral, rázd össze néhány jégkockával, amíg a jég teljesen el nem olvad. Majd óvatosan keverd hozzá a pezsgőt, nehogy a buborékok elillanjanak a koktélból! Kínáld jégbe hűtött poharakban, díszítsd és ízesítsd citromkarikákkal.

Pretty Woman

Hozzávalók:

- 4 cl ananászlé
- eper
- porcukor
- 20 cl édes pezsgő

1-2 szem epret tegyél félre dekorációnak, a többit pedig a porcukorral és az ananászlével turmixold össze. Apránként öntsd a jéghideg pezsgőt az eperpüréhez, majd finoman keverd meg. Tegyél néhány jégkockát a poharakba, díszítsd a szélüket eperszeletekkel, majd így tálald a koktélt - íme a Pretty Woman.

Tipp! Szétszabdalták és újraélesztették őket. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.