botox szépség kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Külföldön régóta alkalmazott, kedvelt technika a mélyebb ráncok, barázdák látványos csökkentésére a botoxkezelés. A botox elnevezésű készítmény megszünteti a ránc keletkezését azáltal, hogy blokkolja a kezelt izom működését, így például a páciens a botoxkezelés után nem ráncolja a homlokát vagy a szemöldökét.

Mikor célszerű ezt a módszert választani?

Sok esetben akár már fiatalkorban is, nőknél és férfiaknál egyaránt kialakulhatnak mély ráncok az arcon, elsősorban a szemöldökök között vagy a homlokon. Ezekért a mély ráncokért a mimikai izmok aktív működése a felelős. Ilyen esetekben nem a lézeres vagy a villanófényes ránctalanítás a legeredményesebb, hanem a botoxkezelés, amely a mimikai izmok működését korlátozza és ezzel megakadályozza annak az izomnak az összehúzódását, amely a ráncot létrehozza.

Forrás: Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

Botoxkezelést alkalmaznak, amikor a páciens arcán, a szemöldökök közötti úgynevezett "haragos ráncok", homlokráncok (vízszintes és függőleges is lehet), szemszéli szarkalábráncok láthatók, melyek a megfelelő izom összehúzódásának blokkolásával tartósan megszüntethetők.

Hogyan történik a kezelés?

A botoxkészítmény folyékony állapotú, ezért egy nagyon vékony tű segítségével, apró adagokban injektálja a szakorvos a kezelendő területre. A hatás nem azonnal jelentkezik, hanem néhány nappal a kezelés után. Alkalmazása nincs korhoz kötve, fiatalok is kérhetik.

Meddig tart a kezelés hatása?

Az első botoxkezelések eredménye általában 3-4 hónapig tart, ezt követően érezhető a hatás csökkenése. A kezelés 3-4 hónap múlva megismételhető, tetszés szerint akár többször is. Minden megismételt botoxkezelés fokozhatja a kezelés tartósságát, elnyújthatja a hatást, sőt idővel akár szükségtelenné is válhat már a kezelés, mert a páciens egy idő után "leszokik" a ráncolásról. A kezelés hatására a kezelt izmok részlegesen gyengülhetnek, így a ráncképző aktivitásuk is gyengül. A páciens az ismételt kezelések hatására könnyedén leszokhat arról a mozdulatról, amely a nemkívánatos ráncot a kezelés előtt létrehozta.

Forrás: Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

Kezelés előtt és után

Gyere el a Bársony Orvos-Esztétika hozzád közelebb eső orvosi központjába konzultációra, és ezek után közösen kiválasztjátok a neked megfelelő bőrfiatalító kezelést.

További részleteket a botoxkezelésről itt olvashatsz.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.