Elképesztő ruhák a 2013-as tavaszi-nyári férfi divatbemutatókról

divatbemutató Divathét férfidivat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A divattal lépést tartani nem egyszerű. Bár mi még csak most kezdtük élvezni az igazi nyarat, Milánóban és Párizsban már bemutatták a jövő évi tavaszi-nyári férfikollekciókat. A tervezők ez alkalommal sem fogták vissza magukat, összegyűjtöttük a legelvetemültebb ötleteket. Csak a pasinknak ne tetsszen meg egyik se!

Színes celofánba csomagolva

Donatella Versace pucér fenekű modelljei mellett nem mehettünk el mi sem szó nélkül, de a tervezőnőnek nem ez volt az egyetlen meglepetése. A tetőtől talpig aranyszerelésbe öltöztetett modellnél csak a Burberry Prorsum színes celofánra emlékeztető kabátja vagy a japán tervező, Rynshu nadrágja a súlyosabb. Mellettük Roberto Cavalli garbót és fényes zakót viselő modelljei már nem is olyan sokkolóak.

AFP
AFP

Rynshu, Roberto Cavalli, Burberry Prorsum, Versace

Homárékszer és felhős öltöny

A John Galliano divatháznak tervező Bill Gaytten elképesztő kiegészítőket aggatott a modellekre. A bemutatóján volt olyan, aki hatalmas agancsot kapott a nyakába, más gigantikus homárral járkált. Bár általában az a jellemző, hogy a férfidivatból vesz át a női, itt most fordítva történt a dolog: az egyik modell a női divatban már egy ideje jelenlévő gigantikus nyakláncot viselt. Abban biztosak vagyunk, hogy ha ezek nem is terjednek el széles körben, de a férfipólóra nyomott felhőmintával biztosan találkozunk majd az elérhető áru üzletek kínálatában.

AFP
AFP

John Galliano

Csupa csipke

A pasik nemcsak a nyakláncot nyúlják le jövőre a tervezők szerint, hanem a csipkét is. Az eddig kifejezetten a nőiességet kiemelő anyag Frankie Morello és Dries Van Noten kollekciójában is helyet kapott, méghozzá elég merészen.

AFP
AFP

Frankie Morello, Dries Van Noten

Virágom, virágod

A virágmotívum nem szokatlan férfi ruhadarabokon, gondolj csak a néhány éve divatos hawaii mintára! Az viszont kicsit zavarba ejtő, ahogy a tervezők a 2013-as tavaszi-nyári kollekciókban használják a virágokat. Ők ugyanis pillangókkal felfegyverzett romantikus mezei növényeket álmodtak a rövidnadrágokra, barokk kerteket a dzsekikre, és virágkoszorút a fejekre.

AFP
AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.