A fotós, akinek állítólag magyar felmenői vannak, a divatvilág hírhedt alakja. Barkó, retro szemüveg és flaneling, tengernyi fotó, hatalmas botrányok és eszméletlen szenvedély a fotózás iránt - ez az, amit mindenki tud róla. Ki gondolná, hogy ez a heroikus divatfotós tiniként valóságos anyámasszony katonája volt!Egy bátortalan fiatalt képzelj el, aki menekülni próbált a társadalom minden kötöttségétől. Talán ezért is döntöttek úgy a barátaival, hogy alapítanak egy punkbandát azért, hogy a punk életérzés és szókimondó dalszövegeik szóljanak helyettük. Terry a csapat basszusgitárosa lett. A The Invisible Government öt éven keresztül működött, végül maguk a tagok és a nagyérdemű is többre vágyott: a banda feloszlott. Terry sorsának irányítását a férfi édesanyja vette kezébe, és beprotezsálta fotós asszisztensnek. Ekkor kezdődött minden.

Forrás: terrysdiary.com

A fiatal Terry gyorsan önmagára és stílusára talált, önálló mukái már a kezdetek kezdetén összetéveszthetetlenül magukon viselték kézjegyét. Legendás hírű vagy éppen egyenesen az utcáról invitált modelljei szexualitással túlfűtött beállításokban és szituációkban pózoltak és pózolnak a művész kamerái előtt. A fotós repertoárjában olyan nevek szerepelnek, mint Kate Moss, Naomi Campbell, Kate Upton, Madonna, Miranda Kerr, Sky Ferreira, Palvin Barbara, Mihalik Enikő - utóbbi a fotós vallomása szerint egyik kedvenc modellje. Nem kisebb tervezőkkel dolgozott már együtt, mint Marc Jacobs, Tom Ford vagy Yves Saint Laurent, és még napjainkban is eleget tesz olyan magazinok felkéréseinek, mint a GQ, az i-D, a Rolling Stone, a Vanity Fair, valamint a Vouge. Lady Gaga ki mást is kérhetett volna fel a Monster Ball turnéjának fotózására, mint őt, akinek aztán több mint százezer fotójából választották ki azt a 450-et, melyből összeállították az énekesnő első hivatalos fotóalbumát.

Egyik legfőbb ismertetőjegye azonban úgy fest, egyben keresztjévé is vált. Terry az utóbbi években többször is a vádlottak padjára került képei és habitusa miatt. Modelljei rendre arról számoltak be, hogy a fotós csaknem észrevétlenül fosztotta meg őket ruhadarabjaiktól, és persze a beállítások is túlon túl bizarrok voltak. Richardson azzal védekezett, hogy ő egyszerűen csak a pillanatok varázsát kívánta megörökíteni, az pedig, hogy manapság minden érintésre zaklatást kiáltanak, érthetetlen számára. A Life. hu összegyűjtötte a top 5 Terry Richardson esetet.

Forrás: terrysdiary.com

A Lindsay Lohan-botrány

A polgárpukkasztásra szakosodott Richardson már több sorozatot készített a 25 éves korára vonásait szinte teljesen elvesztő színésznőről. Ez persze nem is meglepő, hiszen Lindsay kisasszony legalább olyan kétes alakokkal lóg, mint amilyen maga Terry is. Legutóbbi fotósorozata azonban különösen nagy port kavart. A színésznőt igen drámai beállításokban, öngyilkossági kísérlet közben, egy pisztollyal pózolva örökítette meg a fotós. A képek valóságos hisztériát keltettek, mind a szakmában, mind pedig a közönség között. Richardson azért, hogy lecsillapítsa a kedélyeket, weboldaláról eltüntette a legkritikusabb fotókat.

A Kate Upton-videó

A negyvenes éveiben járó fotós rendezőként is kipróbálta már magát. Első klipjét Kate Uptonnal, a telt keblű modellel forgatta. A hölgy Cat Daddy című számra lejtett igencsak erotikus tánca nyilván sokak tetszését el is nyerte. Azonban a "rendezés" legkritikusabb bírálójának maga a videomegosztó bizonyult: a klipet letiltották. Ez egyébként nem az első koprodukciója volt a modell-fotós párosnak. Terry nemrégiben a GQ magazinnak készített egy merész képsorozatot Kate-ről, mely mondanunk sem kell, szintén nagy port kavart a médiában.

A Juliette Lewis-hasonmás esete

A provokatőr fotós egyik legbizarrabb esete abból fakadt, hogy olyan képeket tett közre, melyeken első látásra Juliette Lewis színésznővel látható félreérthetetlen pozícióban. A fotó nyilvánosságra hozatalát követően természetesen a hölgy sajtósa azonnal jelenetkezett az érintett oldalon és felszólította őket az anyag eltávolítására, mondván, a képeken nem a színésznő szerepel. Azt nem tagadták, hogy Terry Richardson készített már korábban fotósorozatot Juliette Lewisról, azonban korántsem ilyen tárgykörben. Egy szó, mint száz, a fotós csupán egy a színésznőre megtévesztésig hasonlító hölgyet tett a magáévá, de a cikkek és képek azonban nem tűntek el.    

Mihalik Enikő (majdnem) egyszál semmiben

A botrányhős az egyik legsikeresebb magyar modellt, Mihalik Enikőt is levette a lábáról. Vagy éppen pont fordítva? A modellről már korábban is készültek fotók, melyek, valljuk be, rendkívül sokat sejtetőek. Ha valaki, akkor Richardson azonban még ezt is képes volt túlszárnyalni. Apró sort, egy bakancs és semmi más. 

Tumblr
Kattints a képre a galériáért! (18+)

Jared Leto-frizura Terry Richardson-módra

Jared Leto és Terry Richardson nemcsak imádnak együtt dolgozni, de szabadidejükben is sokat lógnak együtt. A duó olyannyira egy követ fúj, hogy 2010-ben, Jaredék tavaszi turnéja előtt a fotós valósággal megkopasztotta cimboráját. A 30 Seconds To Mars énekes-gitárosának új frizurája azonban a koncertsorozat kezdetéig titok maradt, hiszen a fotós a művelet részleteit csak képenként töltötte fel. Az ötlet zseniális volt! A rajongók majd' megvesztek a kíváncsiságtól.

Divatbotrányok: Már 11 évesen prostit alakított a modellként ismertté vált Brooke Shieldshttp://www.life.hu/legytrendi/20120803-brooke-shields-szineszno-a-kek-laguna-sztarja-11-evesen-kurva.html Divatbotrányok: Elhízott lúzer srácból pillanatok alatt szexszimbólum lett Marc Jacobshttp://www.life.hu/legytrendi/20120719-marc-jacobs-botranyos-atalakulasa-luzer-sracbol-pillanatok-alatt-szexszimbolum.html Divatbotrányok: 15 éve gyilkolták meg Gianni Versacéthttp://www.life.hu/legytrendi/20120712-divatbotranyok-15-eve-gyilkoltak-meg-a-hires-divattervezot-gianni-versacet.html Divatbotrányok: Hitler szabójahttp://www.life.hu/legytrendi/20120706-divatbotranyok-hitler-szaboja-hugo-boss.html