névnap győzelem név jelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember tizedikén a "nép győzelmét", a Nikolett nevű hölgyeket ünnepeljük.

Ez a gyakori keresztnév a görög Nikolausz keresztnév női párjaként először Nikolként kezdte pályafutását, Nikolettet az olaszok kicsinyítő képzője kreált belőle, jelentése: a nép győzelme. A kilencvenes években igen gyakori női név volt, de manapság is ott van 16-34. leggyakoribb női keresztnév között. Többi változata, a Nikol, Nikola, Kolett közel sem ilyen gyakoriak.

A Nikolett név az ezoterikus elméletek szerint álmodozó, érzékeny, művészi vénával megáldott személyiséget takar, aki harmóniára és békére törekszik önálló életében és társaságban is. Gyors gondolkodása és reakciói mellett mások érzéseit lassabban érti meg, mint kéne, és a szóbeli kifejezésben is akadhatnak nehézségei.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nicole Kidman

Híres Nikolettek között találjuk Gallusz Nikolett színésznőt vagy Szőke Nikoletta jazzénekest. Külföldön is gyakran találkozunk ezzel a névvel: Nicole Kidman színésznő, Nicole Pratt ausztrál teniszezőnő és Nicole Scherzinger énekesnő nevében is a "nép győzelmét" ünnepeljük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.