Névnap: Mária, a kicsik kedvence

név segítő család jelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 12-én ünneplik a Máriák a névnapjukat.

A Bibliából ismert Mária név a héber Mirjamból származik, melynek jelentése azonban máig vitatott, jelenthet keserűséget, úrnőt és cseppet a tengerben. A mai is használt Mária alak a görög és latin bibliafordítások során alakult ki. Magyarországon a középkorban főleg a Szűz Mária iránti tisztelet miatt volt igen gyakori keresztnév, de napjainkban is népszerű, bár a kétezres évekre már csak a 71-92. leggyakoribb női keresztnév.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs

Törőcsik Mari

Az ezoterikus elméletek szerint a Mária nevű nők igyekeznek segíteni embertársaikon, viszont túl könnyen belefolynak mások életébe. A családi harmónia megteremtése és fenntartása nagyon fontos számukra, és nagyon gyerekcentrikusak, az apróságok kéréseit szinte sohasem utasítják el.

A legismertebb Mária a bibliai Jézus anyja, de az Újszövetségben szereplő Mária Magdolna is ismert. Nevezetes még Basilides Mária opera-énekesnő, Törőcsik Mari színésznő, Frank Mária úszó, gyermekorvos, Jászai Mari színésznő, Temesi Mária opera-énekesnő, Némedi Mari színésznő, énekesnő, Németh Marika színésznő, primadonna, Mátyás Mária opera-énekesnő és Mednyánszky Mária tizennyolcszoros világbajnok asztaliteniszező is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.