kendő fashion week kiegészítő ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már nemcsak a piaci nénikéken, hanem a legmenőbb street fashion blogok trendi szereplőin is egyre többször láthatunk fejkendőt. Hogyan jött divatba, és hogyan viseljük?

A fejre kötött kendők mindig is jelen voltak a divatban, csak éppen a kötés módja változott. A nagymamákon és piaci nénikéken látható, áll alatt megkötött verzió már öt évvel ezelőtt felbukkant a nagy divatmárkák kifutóin, mégis valamiért egészen idáig várni kellett, hogy a nagyközönséget is meghódítsa.

www.fortepan.hu, Levi's
www.fortepan.hu, Levi's

Kendők Sofia Lorentől Vera Wangig

A kendőviselés itthon igazán a szocializmusban volt elterjedt, akkor nemcsak az idős, hanem a fiatalabb nők is hordták, ahogy a Fortepan fotója is mutatja. De a klasszikus fejkendőt olyan sikkes stílusikonok is viselték, mint például Sofia Loren vagy Audrey Hepburn. Az ezredforduló után először a 2007-2008-as őszi-téli divatheteken, Vera Wang és Marc Jacobs show-ján tüntek fel a kendők. Aztán a 2008-2009-es szintén őszi-téli D&G szemüvegkampányban hódítottak. Manapság pedig a divathetekre vonulú stílusikonok is ezt kötik a fejükre - a stylist Catherine Babával az élen.

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana

Vásároljunk!

Ha a nagyi szekrényében nem lelünk megfelelő darabra, akkor szerezzünk be valamelyik fast fashion márkától egy kendőt. Hogy honnan? Erre adunk most ötleteket!


1. H&M - 1990 forint, 2. Women'Secret - 12,95 euró, 3. Topshop - 22 font
4. New Yorker - 2.990 forint, 5. Stradivarius - 3595 forint

Ha megvan a megfelelő darab, és a klasszikus stílust szeretnénk megtestesíteni, akkor mindenképpen áll alatt kössük meg. Ha pedig kicsit vagányabbak akarunk lenni, akkor a jampipiket idézve a fejtetőn rögzítsük, ahogy a Levi's 2011-es kampányában is látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.