Rihanna rendelkezik a legtöbbet emlegetett gardróbbal a popszakmában. A fesztiválozó tinédzserek imádják merész stílusát, de vajon nem fordult kicsit a túlzottan szexuális felé?

2011 februárjában, pár héttel 23. születésnapja előtt Rihanna megjelentette új kislemezét S&M címmel. A videoklip nyitó jelenetében az énekesnő "kurva" és "ribanc" feliratokkal tarkított ruhát visel, miközben egy falhoz van bilincselve. Később fehér latexharisnyában és harisnyatartóban láthatjuk, amint egy lovaglópálcát lóbál, majd a földön elterülve ide-oda rángatja a kezét és a lábát fogva tartó rózsaszín kötelet.

Forrás: AFP

Óriási visszhangot keltett a videó, ami akkor tényleg izgalmas volt. Tizenegy országban be is tiltották. Eközben a rajongók világszerte vásárolták a jegyeket a barbadosi szépség koncertturnéjára. A következő hónapban ő lett a legfiatalabb fekete nő, aki az amerikai Vogue címplapján szerepelt, ősszel már a brit Vogue címlapját is magáénak tudhatta Marilyn Monroe-ként pózolva. Miután a Time magazin a 100 legbefolyásosabb személy listáján is feltüntette, Stella McCartney divattervező írt egy cikket az énekesnőről, melyben tehetségét és stílusát dicsérte. Facebook oldalán 116.541 ember like-olta "Hawaii vaca" címmel ellátott fotóalbumát. Júliusban a River Island bejelentette, hogy leszerződtette Rihannát egy kollekció tervezésére, mely jövő év tavaszán kerül majd a brit high street márka boltjaiba. Mondani sem kell, hogy a hír nagy örömet váltott ki a rajongók körében.

Forrás: AFP

Az énekesnő gardróbja a leginkább "lemásolt" manapság. Beyoncé leggyakoribb kiegészítője egy babahordozó, Lady Gaga a színházi koncepciók felé fordult, Katy Perry pedig mostanában úgy néz ki, mint aki a Muppets forgatásáról sétált volna ki. Na de amit Rihanna visel - legyen az vörös haj, szegecselt farmer rövidnadrág vagy egy újfajta manikűr -, rögtön megjelenik olcsóbb változatban, mert biztos eladás lesz.

A 2012-es Rihanna már eltér az r&b pophercegnőtől, akit 2004-ben ismert meg a világ. Akkoriban megfelelt az átlagos szexi lánynak, aki csípőnadrágot és rövid topot, hullámos hajat, karikafülbevalót viselt. Azonban 2007-ben, amikor az Umbrella című kislemeze megjelent, minden megváltozott. A haját feketére festette, és aszimmetrikus bubifrizurát vágatott. A Nickelodeon Kids Choice díjátadó vörös szőnyegén készült fotókon észrevehető a fejlődés: egy csinos, többszínű selyemruhát viselt, rajta fekete bőrfűzővel, valamint a félénk mosolyt is felváltotta a haragosabb tekintet. 2008-ban már páncélos fűzőben láthattuk nagyestélyis rendezvényeken, válltöméses egyberészesben nappal és bőr forrónadrágban a színpadon.

Forrás: AFP

Rihanna kiemelkedő képviselője a merész, magabiztos választásoknak a divat terén. A nők csodálják őt, mert úgy kockáztat, ahogyan rajongói is szeretnének. Gyönyörű, formás alakja van, de magabiztossága az, ami annyira varázslatossá teszi.
2011-ben a fellépőruháival volt tele a sajtó: bőrpántok, metálszegecsek, hálós harisnyák és vad magas sarkúk, azaz a női szexualitás vizuális előadásban. Idén Twitter oldalán megpróbálta kicsit árnyalni a róla kialakult domina-képet: 2012-ben legtöbbször barátokkal, nyaraláson, bikiniben, smink nélkül láthattuk a barbadosi lányt sörrel a kezében. Ez a legújabb Rihanna (és biztosan nem az utolsó) sokkal nyugodtabb, közelebb áll a valósághoz, mint a S&M dominája.

Az egyik nagyszerű dolog Rihannában az, hogy azt a benyomást kelti, hogy nem törődik túl sokat az öltözködésével - provokatív ruhatára azonban vegyes érzelmeket kelt. Van feneke, combjai, és nem fél megmutatni rövidnadrágban, ahelyett, hogy egy előnyös ceruzaszoknyát venne fel. Ilyenkor érezhetjük mi nők azt, hogy nem kell 45 kilós modellnek lenni ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, viszont a legtöbb nő nem szokott egy egyszerű nadrágban szórakozni indulni. Az idei év ellentmondása az énekesnő körül pedig az, hogy úgy tűnik, újra összeáll Chris Brownnal, aki három éve súlyosan bántalmazta. Joggal kérdezzük: a hiperszexuális imidzs egy bivalyerős vagy pont egy gyönge, depresszióra hajlamos nőt takar?

Forrás: AFP

Ám Rihanna megjelenése nem csak a szexről szól. Egy fiatal lányról van szó, aki imádja a divatot, és ez látszik is. Gyakran visel Guccit, Roberto Cavallit és Giorgio Armanit, de hipszter elemeket (Boy London) és high street darabokat is kombinál ezekkel. A stílusát nem csak a dizájner ruhadaraboknak köszönheti. Amikor karneváli hangulatú, színes, állatmintás, karibi gyökereit idéző ruhákban látjuk, úgy érezhetjük, ha elmennénk vele a Topshopba vagy a H&M-be, biztosan találna valami csodásat és sokat nevetnénk. Mixeli a csinosat a piszkossal, amitől nagyon közelinek érezhetjük magunkhoz, éli az álmát, de azért továbbra sincs elszállva. Bármelyik másik hírességgel szemben mindig friss a megjelenése, mert állandóan változtatja stílusát, így a rajongók is valami újat kapnak.

Rihanna vonzó személyiségének titka, hogy azt csinálja, amit szeret, és eközben jól is érzi magát. Hogy mennyire egyenes tükre ennek stílusa, és mennyire fabrikált, nem könnyű megmondani. Amikor az S&M videóról kérdezték a British Vouge-nak adott tavalyi interjújában, ezt nyilatkozta: "Az nem én vagyok. Az csak egy szerep, amit eljátszottam. Olyan ez, mint egy művészi alkotás sok játékkal és textúrával."

Rihannából fantasztikus energia árad. Úgy tűnik, úgy éli az életét, ahogyan az neki tetszik. Akár egy marketingkampány része, akár nem, a lényeg, hogy mindenki elhiszi.

Palvin Barbi a legszebb nőkkel ropjahttp://www.life.hu/legytrendi/20121203-palvin-barbara-magyar-modell-vilagsztarokkal-tancolt-a-victoria-s-secret.html A fiatal Sisi nem is volt szép!http://www.life.hu/legytrendi/20121204-sisi-nem-is-volt-szep-erzsebet-kiralyne-divat-es.html Átalakítunk! Igazán jó nőnek érezte magát Krisztinahttp://www.life.hu/legytrendi/20121203-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.html Katalin hercegnő stílusát lopja az idősödő brit modellhttp://www.life.hu/legytrendi/20121129-katalin-hercegno-sitlusat-lopja-az-idosodo-brit-modell-liz-hurley.html Divatbotrányok: Pornó a színpadon (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20121129-divatbotranyok-durva-ruhakban-lepnek-szinpadra-a-vilagsztarok.html