Tavaszi úti tippek bécsi kiruccanáshoz

utazás szórakozás Bécs program szabadidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év minden szakában van rá okod, hogy átruccanj Bécsbe - idén tavasszal viszont talán egy kicsivel több is, mint máskor. A Life.hu  összegyűjtötte neked, hogy mit érdemes megnézned a városban.

Németalföld az Albertinában, Egyiptom a Művészettörténeti Múzeumban

Március 14-től június végéig látható az Albertinában a németalföldi festők munkáinak legjobbjait bemutató kiállítás. Az 1450 és 1650 közötti időszak legnagyobb alkotóinak sorából elég csak Jan van Eyck, Hieronymus Bosch vagy Pieter Brueghel nevét megemlíteni - rajtuk kívül azonban láthatod még Gossaert, Heemskerck vagy Goltzius mestermunkáit, és Hollandia 17. századi aranykorának kétségkívül legnagyobb és legismertebb festőjének, Rembrandtnak az alkotásait. És hogy Flandria se maradjon ki (annál is inkább, mert arrafelé ebben a korban a Habsburgok uralkodtak): Rubens, van Dyck és Jacob Jordaens képeit is megcsodálhatod a kiállításon.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Bécsi Szépművészeti Múzeum

A Kunsthistorisches Museum kiállítása, amelyre május 20-ig válthatsz jegyet, Egyiptomba kalauzol el, az 1912 és 1929 közötti osztrák ásatások bemutatásán keresztül. Az osztrák egyiptológusok ebben az időszakban a gizai nagy piramis mellett elhelyezkedő óbirodalmi masztabákat kutatták, és rengeteg műtárggyal gazdagították a múzeum gyűjteményét.

A Life.hu tippje:

Mindkét kiállítást kiegészíti egy-egy digitális prezentáció: az Albertinában Antoine Roegiers animációs filmjét láthatod, az egyiptomi kiállításon pedig virtuális túrán fedezheted fel az egyiptomi építészet és művészet titkait.

Vásárok húsvét előtt

Ha karácsony előtt nem jutottál el a császárvárosba az adventi vásárra, húsvét előtt pótolhatod a lemaradást, hiszen Bécs-szerte több helyen is kitelepülnek az árusok húsvéti portékáikkal. A húsvéti finomságok, édességek mellett dekorációból is bevásárolhatsz. Ha ragaszkodsz a városközponthoz, az I. kerületi húsvéti vásár a te helyed. Ha viszont kicsit kifelé mennél a tömegből, próbáld ki a schönbrunni vásárt a kastélykertben, ahol a nyuszik és a hímestojások mellett jazzkoncertek is várnak, a gyerekek pedig marcipánkészítéssel múlathatják az időt. A XI. kerületi Schloss Neugebäude környékén is művészeti piacok és zenés programok várnak március közepétől.

A Life.hu tippje:

A kisebb húsvéti piacok pár héttel a nagyok előtt nyitnak, és a tömeg is kisebb rajtuk: keresd fel a Franz Jonas Platzot vagy a Kálvária-hegyet (Kalvarienbergmarkt).


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Ha már Bécsben jársz, ne hagyd ki a látványosságok közül a Hundertwasser házat sem!

Állatok, növények

És ha még mindig nem elég a bécsi programokból, sétálj egyet az újraéledő természetben, illetve annak császárvárosi leképezésében. A schönbrunni állatkert, amely 1752-es alapításával a világ legrégebbi ilyen intézménye, az év bármelyik szakában nagy attrakció a gyerekeknek és az állatszerető felnőtteknek, de a botanikus kertek és a parkok is kezdenek magukhoz térni téli álmukból. Ha már Schönbrunnban jársz, ne hagyd ki a pálmaház egzotikus növényeit, de a Blumengarten Hirschstetten is sok érdekességet tartogat - hogy csak egy apróságot említsünk, érdemes megnézni a tematikus (mexikói, kínai) kerteket. A Belvedere palota kertjében pedig a botanikus kertben gyönyörködhetsz.

A Life.hu tippje:

A Blumengarten Hirschstettenbe és a Belvedere-palota botanikus kertjébe ingyenes a belépés!


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.