Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten elmondta, hogyan tehetünk szert barna bőrre úgy, hogy közben egészségesek maradunk, ezen a héten pedig azt írja le, milyen hajat, sminket készítsünk esküvőre, hogy ne kenődjön el mulatozás közben.

Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk  arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!


"Szia Nóri!

Anett vagyok, 18 éves, és esküvőre vagyok hivatalos a barátommal. Szeretném, ha segítenél nekem: nem találtam még ruhát, fogalmam sincs, hogy a sminkemet hogyan tudnám megcsinálni úgy, hogy este se kenődjön el a nagy mulatozás közben, és az esküvőn meg a lagziba is jó legyen. No és persze a hajammal sem tudom, mit kezdjek. Nagyon jó lenne valami szép sminket, frizurát készíteni, remélem, tudsz nekem segíteni.

Köszönöm! További szép napot! :)

Üdv.: Anett"

Forrás: Thisnkstock

Kedves Anett!

Bizony, az első napsugarakkal megérkeznek az esküvői meghívók is, kezdetét vette a nagy nyári menyasszonyi forgatag. Ha annyi idős leszel, mint én, szinte minden hétre jut majd egy lagzi neked is, tehát nagyon fontos, hogy kellően rutinos legyél esküvői divat-smink-frizura téren. Az első és legfontosabb aranyszabállyal kezdem, amit tudnod kell. Ez mindennek az alapja!

Ne vond el a figyelmet a menyasszonyról

Ugye szokták mondani, hogy nem illik szebbnek lenni, mint a menyasszony, ami elég csalóka megfogalmazás. Nem arról van szó, hogy a szép vendégek csúfítsák el magukat, csak egyszerűen ne akarjuk túlöltözni, túlsminkelni, túlszárnyalni az arát. Ez a nap arról szól, hogy két szerelmes (jobb esetben) egybekel, és ezen alkalomból meghívnak pár barátot, a családot, hogy ünnepeljenek velük. Vagyis minden meghívott csak statiszta az ő napjukon. A mellékszereplők pedig nem terelhetik el a figyelmet a főszereplőkről. Majd mindenki ráér a saját esküvőjén sztár lenni, másén illik visszavonulót fújni és csak diszkréten tündökölni. Minél hamarabb elfogadjuk a tényt, hogy ez az este nem rólunk fog szólni, annál könnyebben találunk megfelelő ruhát, sminkeljük ki magunkat és készítjük el a hajunkat. A jelszó: semmi esetre sem lehetek a figyelem középpontjában!

Milyen ruhát vegyek fel?

Kezdjük azzal, hogy milyet ne. Három szín tabu: fehér, piros, fekete. A fehér egyértelműen a menyasszony színe, csak és kizárólag ő viselhet fehéret a nagy napon. Vannak kérdéses kiskapuk: fehér alapon mintás ruhák. Ezek visítva még beleférnek a keretbe, de nyilván csak akkor, ha nem arról van szó, hogy 90 százalék fehér anyag egy virágmintával, mert az úgy nem nyerő. Ráadásul, hogy bonyolult legyen az élet, ekrüt, törtfehéret, bézst és az ilyen, fiúk szerint fehérnek ítélt színeket sem ildomos viselni. A piros azért tabu, mert az is a menyasszony (menyecskeruha) színe, a fekete pedig a gyászé. Mi pedig ünnepelni megyünk, szóval válasszunk visszafogottan színes, pasztelles ruhákat: kéket, zöldet, barackot, rózsaszínt, sárgát, mintásat. Hangsúlyozom azt a szót, hogy visszafogott! Nem kell olyan dekoltált ruhát felvenni, amiből még a köldökünk is kilóg, mert az ízléstelen. Gyakran még bennem is felmegy a pumpa, és csak sejtem, hogy mire gondolhat a menyasszony, amikor megérkezik a kedves rokon és úgy néz ki, hogy legszívesebben elsüllyedne tőle a templom is szégyenében. No, de ne menjünk ebbe bele mélyebben, a lényeget - azt hiszem - lehet érteni.

Olyan ruhát válasszunk, amiben jól érezzük magunkat: elegáns, de azért kényelmes is (hiszen egész nap az lesz rajtunk) és jól tudjuk variálni. Két kiegészítőt ugyanis vinnünk kell magunkkal: egy lapos cipőt és egy stólát vagy kendőt, bolerót. A templomban nem illik fedetlen vállakkal lenni, szóval ott jó, ha magunkra tudunk valamit teríteni, ami egyéként később este is jól jöhet: éjfélkor azért már hűvösebb az idő. A lapos cipő pedig nagyon jól jön az esti nagy táncolás közepette, akár életmentő is lehet! A színek és kiegészítők után még egy dologra kell figyelni: arra, hogy milyen esküvőre megyünk. Sok helyütt eleve van dresscode, ami szuper, mert akkor már csak a szín kiválasztásával kell bajlódni, mással nem. Viszont ha nincs megszabva, hogy mit vegyünk fel, akkor nekünk kell kitalálni, hogy mi a legmegfelelőbb. Erre pedig az esküvő nagyságából, a helyszínből és a pár stílusából következtethetünk. Nyilván egy budai várban tartott, több száz fős, hiperszuper esküvőre nem elég egy kis nyári ruhácska, oda valamilyen komolyabb estélyi dukál. Viszont ha estélyiben jelenünk meg egy vidéki lagziban, egyből túlöltözzük a menyasszonyt és kilógunk majd a sorból. Szóval érdemes puhatolózni az aránál: milyen lesz a ruhája, mennyi vendéget hívtak meg, nagyjából mire lehet számítani. Így aztán szuperül leszűkül a kör és kiválaszthatjuk végre a megfelelő szabású, színű ruhát. Egy fontos szabály van még. Amikor felpróbáljuk a választottat, tegyük fel a kérdést magunkban: örülnék én, ha valaki ebben a ruhában jönne az én esküvőmre?

Itt egy videóm, ami talán segít a ruhakérdésben: Mit vegyünk fel egy esküvőre?

Milyen legyen a sminkem?

Könnyű a válasz az eddig leírtak alapján: olyan, ami passzol a ruhához és nem feltűnő. Én nagyon szeretem a tusvonalat, mert elegáns, de nem mindenkinek áll olyan jól, ráadásul te még fiatal is vagy hozzá. Én a helyedben inkább az arc pirosítására helyezném a hangsúlyt, pici aranyos, ezüstös, világos, csillámos szemhéjpor bőven elég a szemek kiemelésére, kis szempillaspirállal. Ilyen fiatalon legyél olyan, mint egy szépséges, hamvas barack. Az nem feltűnő, senki nem mondhatja majd rád, hogy magadra festettél egy egész tájképet. Fiatalos leszel és szép, ennyi. Ennél több nem is kell. Feltétlenül vidd magaddal a púderedet és a szájbalzsamodat/rúzsodat, hogy mindig tudd korrigálni az esetleges hibákat!

Íme pár sminktipp tőlem:

Esküvői smink lépésről lépésre


Sminkelj úgy, mint Katalin hercegnő!


Milyen legyen a hajam?

Nagy meglepetést fogok okozni: olyan, ami illik a ruhához, a sminkhez és nem feltűnő. :) Szóval nem most kell lila hajjal debütálni és tornyot építeni belőle a fejedre. Picit begöndöríted, a felét felcsatolod, a felét leengeded, és máris készen vagy. A lényeg, hogy olyan hajat válassz, amit előtte vagy gyakorolj be, vagy legyél már benne nagyon penge, mert tapasztalatból mondom, hogy indulás előtt 10 perccel nekikezdeni valamit alkotni sosem végződik happy enddel. Próbáld ki a sminket és a hajat is az esküvő előtt, és persze a hajlakkal is bánj kicsit bőkezűbben, mint máskor. Nyugodtan fixálj jobban, hiszen egész éjjel tartania kell.

Íme pár videó:

Egyszerű frizura különleges alkalmakra

Gyönyörű menyasszonyi frizura saját kezűleg


Rövid hajúaknak ajánlom: Gyönyörű konty vállig érő hajból

Kedves Anett, remélem, tudtam neked segíteni, kívánom, hogy sikerüljön összeállítani a tökéletes szettet, érezd magadat nagyon jól az esküvőn! Az ifjú párnak pedig sok boldogságot, add át nekik, kérlek.

Szeretettel:
Nóra

Így lesz egészséges, napbarnított a bőrödhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130430-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lehet-egeszsegugyi-kockazat-nelkul-barna.html A pattanások réme: a kívül-belül tiszta bőrhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130423-takacs-nora-szepseg-szakerto-a-zsiros-pattanasos-bor-apolasa.html Rémálmom, a zsíros haj - Mihez kezdjek vele?http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130415-takacs-nora-szakertoi-level-a-zsiros-haj-megszuntetese-igy.html Jónő blog: Mindenem a farmerem!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130417-hogyan-legyek-jo-no-blog-mindenem-a-farmerem.html Jónő blog: A sikkes mentahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130411-hogyan-legyek-jo-no-elindult-a-jo-no-blog-a.html Így készíts trendi kis sminktartót!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130411-hogyan-legyek-jo-no-sminktarto-keszitese-lepesrol-lepesre.html Öltözz szexi matrózlánynak!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130403-hogyan-legyek-jo-no-matroz-stilus-soha-nem-megy-ki.html Csodás hajvíz a ragyogó tincsekérthttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130321-hogyan-legyek-jo-no-hajviz-keszitese-otthon-citrombol-csalanbol-almaecetbol.html Alakítsd át régi, megunt balerinádat!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130313-hogyan-legyek-jo-no-takacs-nora-masnis-es-bajuszos-balerinat.html