Paradicsom vagy uborka? Ilyen testalkatú a pasid

diéta férfi pasi fogyókúra testalkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új tanulmány szerint a férfiakat összesen hétféle testformába lehet sorolni. Ezek a körte, az uborka, a paradicsom, a tégla, a nacho, a zöldbab és a hóember. A tanulmány arra is rávilágított, hogy a férfiak többsége önértékelési problémákkal küzd a külsejét illetően, és általában 28 éves korukban elégedettek magukkal leginkább.

Kolbász helyett korpás keksz - Így diétázik a férfi


Általában inkább a nőkről tartják, hogy folyton elégedetlenkednek a külsejükkel kapcsolatban - erről mi is mutattunk egy nagyon érdekes videót korábban. De egy új tanulmány rávilágított arra, hogy a férfiakat éppúgy foglalkoztatja a megjelenésük, és a nőkhöz hasonlóan ők is elbizonytalanodnak, ha egy egészalakos tükörbe néznek. "A modern férfiak sokkal többet törődnek a kinézetükkel, mint a korábbi generációk. Olyan korban élünk, amikor a megjelenés és a külsőségek minden korábbinál jobban előtérbe kerültek. Sok férfi szoláriumba jár, vagy hajbalzsamot és arcápoló krémeket használ, és alapvetően attól érzi jól magát, ha jól néz ki" - mondta Brendan Gough professzor, a leedsi Metropolitan Egyetem kutatója.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A felmérést végző kutatók több száz férfit megvizsgálva arra a megállapításra jutottak, hogy a férfiak alapvetően hét testalkatra oszthatók. A körte alkat deréktájon kerekdedebb, az uborka alkat alul is, felül is egyenes, és sehol nem jellemző rá a súlyfelesleg. A paradicsom alkat ezzel szemben egy kicsit mindenhol gömbölyded, a tégla alkat alul is és felül is egyaránt széles, míg a nacho alkatra a széles vállak és keskeny derék jellemző. A zöldbab alkat rendkívül sovány és szálkás, míg a hóember alkatúak a mellkasnál és a hasi részen gömbölyűek.

A megvizsgált férfiak többsége, mintegy 49 százaléka a körte alkatúak táborát erősítette, akiknek deréktájon van egy kis súlyfeleslege. Az ismert emberek közül ide tartozik például a standup komikus Michael McIntyre. Andrew Flintoff brit krikettcsapat-kapitány azonban már az uborka alkatúak közé sorolható. A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezett férfiak 46 százaléka vágyik erre a testalkatra, azonban alig 15 százalékuk rendelkezik ezekkel a adottságokkal.

Forrás: http://www.andrewflintoffofficial.co.uk, www.facebook.com/TheMichaelMcIntyre
Forrás: http://www.andrewflintoffofficial.co.uk, www.facebook.com/TheMichaelMcIntyre

A tégla testalkatúak körébe tartozik például Robbie Williams, de ide sorolhatók a vizsgált férfiak 9 százaléka, míg a műsorvezető Eamonn Holmes már inkább a mindenhol kerekded paradicsom alkatúak táborát erősíti. Viszont kevesebb mint egyhuszaduk tartozik a mindenhol gömbölyű hóember alkatúak vagy a sovány, szálkás zöldbab alkatúak csoportjába - derült ki a tanulmányból.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.