Ne dobd ki az ételt! Add oda másnak!

szemét Ausztria étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világon rengeteg, még jó élelmiszer kerül a kukába. Ennek nem kell így lennie - vallják az Ausztriában indult ételmegosztó internetes portál ötletgazdái.

Nem kell a szemétbe kerülnie az ételnek, ha valaki egy vendégség előtt túl sokat vásárolt be, ha nyaralás előtt ki akarja üríteni a hűtőszekrényt, vagy ha egy kereskedő nem tudja eladni a már nem egészen friss árut - vallják a nemrég indult ételmegosztó portál ötletgazdái. Az élelmiszer kapóra jöhet olyanoknak, akik a hétvégén nem találnak nyitva tartó üzletet, vagy akik anyagi okokból rászorulnak.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Magánszemélyek, gyártók és kereskedők is közzétehetik felesleges, de még le nem járt szavatosságú élelmiszereiket egy ausztriai portálon. A részvétel feltétele az, hogy az ételért nem szabad pénzt kérni. A honlapra felkerülhet az élelmiszer gyártási és lejárati dátuma, és az is, hogy honnan és mikor lehet elhozni. Élelmiszer-biztonsági okokból nem lehet elajándékozni vagy elcserélni a portálon olyan élelmiszert, amely nyers tojást vagy halat tartalmaz.

Az internetes portál működtetője az a német egyesület, amelynek alapítója Valentin Thurn író, dokumentumfilmes. Ő forgatott Taste the Waste (Kóstold meg a szemetet) címmel dokumentumfilmet arról, hogy milyen sok élelmiszer végzi a kukában - Ausztriában például évente 157 ezer tonna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.