pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Le lehet győzni a gravitációt anélkül, hogy elhagynád a Földet? Elsőre talán még a vágy is furcsán hangzik. Megtapasztalható a lebegés anélkül, hogy a Holt-tengerig kellene utazni ezért az élményért? Ráadásul víz nélkül? Úgy, hogy közben a tested egészségesebbé, hajlékonyabbá, a lelked kiegyensúlyozottabbá, az életed pedig harmonikusabbá válik? Az Antigravity jóga ezt ajánlja. Csak meg kell tenni az első lépést az ég felé.
Forrás: Antigravity Jóga


Mi a jóga? A jóga a tudatosság gyakorlása , a test, az elme és a lélek tudatosságának fejlesztése, filozófiai keretbe ágyazott testgyakorlás. Az antigravitációs jóga még ennél is többet nyújthat! Megtapasztalhatjuk, mit értenek a nagy jógik 'anandának' - azaz felszabadult örömnek.

Lógj! - Jógával

Az Antigravity, azaz antigravitációs jóga Amerikában és Európa több nagyvárosában már nagy népszerűségnek örvend. Különlegessége, hogy a résztvevők a levegőben lógva, egy Hammock nevű eszköz segítségével végezik az ászanákat, különösen nagy hangsúlyt fektetve a fordított testhelyzetekre. A jóga, légtornászat, fitnessz és az akrobatika ötvözeteként kialakult irányzat a mai napon még Európában is csak néhány nagyvárosban nyitotta meg kapuit, és mindezidáig hazánkban is kevéssé ismert fogalom volt. Előnye a többi jógairányzattal szemben, hogy a Hammock segítségével az élettanilag nagyon kedvező fordított testhelyzeteket gerinckímélő módon végzi (hisz normál esetben egy fejenállásnál nagy súly nehezedik a nyaki csigolyákra), így ezek elérhetővé válnak a kötött izomzatú, kevésbé hajlékony emberek számára is, csak úgy, mint azoknak, akik egészen egyszerűen csak nem tudnak fejen állni, vagy legalábbis nem percekig. A fordított testhelyzeteken kívül kényelmesen "ellógva" azok az ászanák és a nyújtások is kivitelezhetőkké és sokáig kitarthatóvá válnak melyeket eddig csak a haladók tudtak szabályosan kivitelezni.

Forrás: Antigravity Jóga

Mégis kinek jutott eszébe?

Egy amerikai légakrobatikai koreográfus, Christopher Harrison fejéből pattant ki a szikra a kilencvenes évek legelején, de a teljes program csak jóval később, 2007-re készült el. Az ötletből, hogy saját fejlesztésű köteleit és tapasztalatait a színpadon túl, hétköznapi emberekkel is megossza, teljes egészség- és mozgásprogram fejlődött ki, mely mostanra már a fél világot magával ragadta.

Mindenki artista?

Nem mindenki légtornász és nem mindenki balerina. De a gyakorláshoz nem is kell, hogy az legyél. Az Antigravity jógán egy antigravitációs függőágy, úgynevezett Hammock ölelésében végzed azokat az ászanákat, gyakorlatokat, melyeket egy szokásos jógaóráról már ismerhetsz. Ha egyáltalán nem jógáztál még, nyugodtan kezdd ezzel, nincs szükség semmiféle előzetes tapasztalatra, a pózok könnyen kivitelezhetők lesznek számodra is. A cél is éppen ez: legyen könnyedebb a mozgásod, legyen könnyebb az életed.

Forrás: Antigravity Jóga

Budapesten is

Az első magyarországi Antigravity Jóga Stúdió idén szeptemberben indult el Budapesten. Az antigravitációs módszernek jelenleg két fajtája szerepel az órarendben; a flying fitness (repülő fitness) és a yoga. A flying fitness órán cardio gyakorlatok, saját súllyal erősítő gyakorlatok és nyújtások szerepelnek. A yoga óra egy meditatív, relaxálni vágyóknak ajánlott, a gerinc-, csípő- és derék nyújtására, a hát- és derékfájdalmak megelőzésére illetve enyhítésére szolgáló gyakorlatokból álló óra.

Az új típusú jóga mellett az érdeklődők kipróbálhatják a tradicionális Hatha és Astanga irányzatokat is. Ezeken kívül az egyre bővülő kínálatban megtalálható még a gerincterápiás jóga, meditáció, valamint az idősebb korosztály számára speciálisan összeállított gyakorlatsorokat tartalmazó 50 fölöttieknek szóló jógaóra. Ezenfelül novembertől hétvégenként mini tanfolyamok is indulnak.

November 16-án gerincterápiás mini tanfolyamra várják az érdeklődőket, ahol a cél a helyes testtartás elsajátítása, a gerincoszlop átmozgatása.

November 30-án meditációs és önismereti mini tanfolyam lesz a stúdióban, ahol az érdeklődök elméleti és gyakorlati meditációs technikákkal ismerkedhetnek meg.

AntigravityYoga Stúdió
1132 Bp., Kresz Géza u. 42.
+36 70/588-2574
antigravityyoga.hu
facebook.com/antigravityyoga.hungary

Forrás: Antigravity Jóga

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.