Egészséges élet - egészséges konyha iskola nosztalgia menza Emberi Erőforrások Minisztériuma ízek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövőre megújul a menü az iskolákban. A lurkók már nem élvezhetik a csokis piskótakocka és tejben áztatott túrószsömle mennyei ízét.    

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának „menzaügyi rendelete" megreformálja a közétkeztetést. Otthon még engedélyezett a klasszikus menü elkészítése, viszont az iskolákban jövőre már kizárólag egészséges ételeket esznek majd a kisdiákok. Tilos lesz a tejföl, az ivólé, a mócsingos hús. Az új rendeletben azt is szabályozzák, hogy mennyi kalóriát és cukrot tartalmazhat a menzán felszolgált étel.

Thinkstock

Ezentúl, a zöldségeké és a gyümölcsöké lesz a főszerep a közétkeztetésben. Fontos szerepet kap az állati fehérje, ezért a hús minden menüben szerepelni fog. A változatosság is elengedhetetlen lesz, legalább 10 napnak kell majd eltelnie, hogy ugyanazokat az ételek kerüljenek terítékre. A nosztalgiázásnak tehát vége. Ha klasszikus csokis piskótát szeretnénk enni, otthon kell kikísérletezni az elmúlt idők ízeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.