Színkavalkád Szocsiban – Emlékezetes formaruhák a megnyitón

téli olimpia formaruha Szocsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megkezdődött a 22. téli olimpia Szocsiban, a megnyitón pedig volt alkalmunk szemügyre venni a formaruhákat. Míg 2 éve a londoni olimpián tudtunk miből válogatni, ezúttal inkább csak más-más színű síoverallokat láttunk az ünnepségen. Persze találtunk néhány darabot, amelyekről érdemes néhány szót ejteni - be is mutatjuk most őket.

Németország

A németek formaruháit Willy Bogner tervezte. A szokatlanul színes darabokkal sokak szerint az Oroszországban nemrég hozott homoszexuális-ellenes propaganda törvény ellen tüntettek. A németek azonban tagadták a dolgot, szerintük mindössze divatosak a ruhák, és semmi mást nem kell beléjük látni. Hát, mi azért megelégedtünk volna kevésbé színes kreációkkal is.

Nézegess még több formaruhát galériánkban! Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Mexikó

Az elegáns, karcsúsított, fekete-fehér-piros ruhákat a mexikói alpesi síző, Hubertus von Hohenlohe felkérésére tervezte a Kappa. A stílus abszolút az országot tükrözi – a sportolók úgy festenek, mint az eltévedt torreádorok síoverallban.

A többi képért kattints ide! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Oroszország

Hát persze, hogy az oroszok azok, akik szőrmével dobják fel az estét! A házigazdák arra törekedtek, hogy divatos formaruhákat készítsenek, de ezek tükrözzék a helyi jelleget, a szokásokat is. A hangsúly a kényelmen, a modern gyártási technológián volt, a dizájnt pedig mesés elemekkel fűszerezték. A fülvédős sapkák természetesen nem maradhattak el.

A megnyitó többi képét galériánkban találod! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Svédország

Nem meglepő módon H&M ruhákban vonultak Svédország sportolói Szocsiban. A sárga-kék darabok abszolút befogadhatók, nem mellesleg pedig igen feltűnőek. A tervezők a skandináv dizájnt ötvözték az ország színeivel. Az eredmény jó lett!

Kattints a további képekért! Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

USA

Az amerikaiak természetesen tetőtől talpig Ralph Laurent viseltek Szocsiban. A kreátor túlméretezett kardigánokat álmodott a sportolókra - a sok síkabát mellett egyértelműen feltűnőek ezek a darabok, azt azonban nem tudni, hogyan jött a kardigánok ötlete. Szeretjük a tervezőt, de tud ő ennél százszor szebbet, elegánsabbat – ez már túl sok volt a jóból.

Nézd meg a többi fotót galériánkban! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Nagy-Britannia

Bár nem volt eszméletlenül színes, sem prémes az angolok Adidas formaruhája, a megnyitón viselt darabok sportosan csinosak voltak. Imádjuk ezt a sötétkéket, mi is szívesen vennénk egy efféle sportkabátot!

További képeket galériánkban találsz! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ukrajna

Nem gondoltuk volna, hogy az ukránok ennyire stílusosak. Egészen üdítő látvány volt a sok kék között a modern, mintás kabáttenger citromsárga kiegészítőkkel.

A többi fotóért kattints ide! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Franciaország

Szürke és homokszín Lacoste-ban? Ez kissé unalmasra sikerült. Hol marad a francia glamúr, amiért odáig vagyunk?

Nézd meg galériánkat is! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Magyarország

Az utóbbi napokban minden a magyar formaruhákról szólt, a darabok ugyanis finoman szólva sem sikerültek túl jól. A megnyitón viselt fehér szett uanlmas volt és cseppet sem jellegzetes – reméljük, nem a formaruháink miatt emlékeznek a magyar csapatra Szocsiban.

Kattints a galiért! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Melyik a legmenőbb formaruha?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.