Míg régebben azon fájhatott egy ballagó diák szüleinek a feje, hogy milyen virágból köttessenek csokrot, és nyakláncot vagy órát kapjon az iskolát sikeresen maga mögött hagyó gyerek, ma már inkább az a kérdés, hogy mennyi pénzt szánunk erre az eseményre. Íme, a manapság legtrendibb ballagási ajándékok, fiúknak, lányoknak vegyesen.  

A "régi szép időkben" még boldogok voltak a ballagó gyerekek, ha a virágcsokor mellé héliumos lufit is kaphattak. Ma már korántsem ez a helyzet, a legtöbb fiatal a borítékba rejtett ezreseknek örül vagy éppen valami olyasminek, amit ő maga a zsebpénzéből nehezen tud kigazdálkodni. A vágyak az évek során nagyra nőttek, de azért ha előre felkészülünk a kiadásokra, akkor nem okoz majd nehézséget egy nagyobb összeg kigazdálkodása. 

Forrás: Thinkstock

A manapság ballagó fiúk és lányok mindennek örülnek, aminek később, az egyetemen, főiskolán hasznát veszik majd: így például egy okostelefon, egy tablet, egy laptop mindenképpen a toplistás ajándékok között szerepel. Egyre nagyobb divat egy kisebb lakás bérlése is, ezzel nemcsak a kedvére tehetünk a gyereknek, de segíthetjük őt az önnállósodásban, felnőtté válásban is. Ugyanilyen népszerű egy autóvezetői tanfolyam, vagy egy közös nyaralás lehetősége a barátokkal, de a fiatalok azért szerencsére kevesebbel is beérik: egy nyári fesztiválra szóló heti- vagy napijeggyel is biztosan elégedettek lesznek. 

Ha anyagilag nem tudunk a fenti kívánalmaknak eleget tenni, vagy szigorú elveink vannak az ajándékozással kapcsolatban, a klasszikus meglepetések is tökéletesen beválnak - egy szép ékszernek, egy finom illatú parfümnek, egy divatos órának senki nem tud ellenállni. De ötletes megoldás lehet egy-egy vicces apróság is, ami emlékezteti a felnőtté váló lurkónkat arra, hogy örök gyereknek lenni jó!