Amint feltekerik a Golden Globe vörös szőnyegét és az Oscar megszokott eleganciája is lecsengett, minden szem a botrányszagú Cannes-ra szegeződik. Mert bizony az évek során itt megfordult hírességeknek volt mit felmutatnia kínosabbnál kínosabb villantások és a nagyot szóló divatpillanatok terén.

Kivillanó keblek, otthon felejtett bugyik, önmagukból kifordult celebek – nem hiába szentel a Wikipédia külön fejezetet a Cannes-ban történt botrányoknak és kínos eseteknek. A fokozott médiafigyelem nem csak az önjelölt sztárocskákat vonzza: azért a bizonyos 15 perc világhírért - aktuális mozifilmjük és önmaguk népszerűsítése kedvéért - a nagyobb hírességek is képesek voltak bármire.  Az idén május 14-én kezdődő filmfesztivál valószínűleg nem lesz kivétel. Persze akadt, akivel a véletlen bánt el kegyetlen módon - most összegyűjtöttük a legemlékezetesebbeket.

Brigitte Bardot bikinije és Madonna mellcsúcsai

Hogy Brigitte Bardot bikinijében mi volt a botrány? Az ötvenes években született kétrészes ruhadarab hatalmas felháborodást keltett, több országban be is tiltották a testet alig fedő fürdőruhát. Az akkor 19 éves Brigitte Bardot ennek ellenére mégis bikiniben vette be a francia Riviérát – el lehet képzelni, mekkora visszhanggal.

Forrás: AFP

A bátor színésznőt – akinek fürdőruhás fotóját ide kattintva is megnézheted – követte 1991-ben Madonna, aki az ötvenes évek szexszimbólumai által preferált csúcsos melltartót keltette újra életre a filmfesztiválon, mindezt pedig megspékelte egy hálóruhára erősen emlékeztető szettel. (Így már bárki el tudta képzelni, milyen lehet Madonnával az ágyban.)

Fókuszban a cicik

Mellekből sosem lehet elég, ha Cannes-ról van szó. Lolo Ferrari 1995-ben kérkedett egy sort hatalmas kebleivel, majd egy évvel később is megmutatta, még mindig helyén vannak 130 köbcentis implantátumai.

Forrás: AFP

Ám Cannes még az olyan stílusikonokat sem kíméli, mint amilyen a gyönyörű és mindig elegáns Sophie Marceau. A francia színésznő a pornósztárnál – ha lehet ilyet mondani – jóval ízlésesebben tette közszemlére bal mellét 2005-ben, miután egy óvatlan mozdulatnak hála kioldódott a ruhája pántja. Pluszpont, amiért olyan lazán és stílusosan megoldotta a helyzetet: gyorsan megigazította magát, majd nevetett egyet. A szemfüles fotósok azonban sosem pihennek, az arcpirító esetet számtalan videó és fotó dokumentálta. Az biztos, hogy erre még sokáig emlékezni fogunk.

Fellibbenő szoknyák és semmi-ruhák

Aki Cannes vörös szőnyegére lép, annak választania kell: vagy a melltartóját, vagy a bugyiját hagyja otthon. Arta Dobroshi koszovói albán színésznő 2012-ben utóbbinak intett búcsút. A szeles időjárás azonban nem kímélte a szoknyáját és jól a nyakába fújt mindent, amit lehetett. Bele sem merünk gondolni, mi lett volna, ha ugyanez történik Mila Jovovich 1997-ben viselt semmi-ruhájával, amely szeles idő és villantások nélkül is megért jó néhány címlapot.

Forrás: AFP

Sharon Stone húzásai

Sharon Stone esetében két nevezetes cannes-i pillanatáról is érdemes megemlékeznünk. Először 1995-ben villantotta meg, mit rejt földig érő Valentino szoknyája. Aztán pár évvel később, 2002-ben vonta magára a figyelmet, amikor bugyi nélkül lépett a vörös szőnyegre. Elérte, amit akart, az biztos.

Forrás: AFP, Northfoto

Amikor túl magas az a vágás

2011-ben egyértelműen Uma Thurman vitte a prímet, aki merészen felvágott Versace ruhájában próbált helyet foglalni. A veszélyes kombináció megtette a hatását, és mindenki a színésznő bugyija hogyléte felől kezdett érdeklődni  - nem véletlenül.

Forrás: AFP

Tavaly Eva Longoria is beállt az alsónemű nélküli sztárok sorába, és ezzel simán el is vitte a hátán a 2013-as cannes-i filmfesztivált. A Született feleség magasan hasított estélyije nehezen vette be a „dicsőség huszonnégy lépcsőfokát", ezért láthattuk rakoncátlankodó tamponzsinórját. Merész párosítás volt, az biztos, még mi is csak pironkodva mutatjuk meg a képet, amelyet ide kattintva nézhetsz meg. Még több botrány érdekel? Olvasd el a Silouette blog bejegyzését!

Forrás: AFP

Ezek után nem meglepő, mennyire kíváncsian várjuk, idén mivel rukkolnak elő sztárjaink a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén.