Végre, egy jó hír a gépkocsivezetőknek, vagy alkoholt kevésbé kedvelő, de a bor ízére vágyó ínyenceknek. Itt az alkoholmentes bor, a sofőrök cabernet-ja fröccs formájában szervírozva!

A különleges ital a svéd királyi család főszakácsának magyar szőlészetéből származó cabernet sauvignonból készül, modern eljárással, amely megegyezik a nescafékészítésével.

Forrás: Stereo Chef


„Az alkoholmentes fröccs előállítása eléggé bonyolult. Először elpárologtatjuk belőle az alkoholt, majd a vizet, és amikor egy szirupos, szörp állapotot kapunk, akkor megállítjuk a folyamatot. Ekkor egy natúr szörppel rendelkezünk, amely kemikália- és adalékszermentes, és tetszőlegesen ízesíthető, citrommal, cukorral, szódával, édesítővel. 10 éve dolgozom az egyik legnagyobb francia likőr-, konyak- és borkészítő cégnek, ahol termékfejlesztéssel foglalkozom. Szeretek különleges dolgokkal kísérletezni, így jutottam el a virágízekhez, fűszeresszenciákhoz, amelyek újdonságnak számítanak. Például a virágosrét háziszörpünk viráglevelek kivonatából készül, méz hozzáadásával" – árulta el Garamvölgyi Krisztián, a bármenedzser, aki hét éve viseli a likőrnagykövet címet.