Ha van egy kis balkonod vagy teraszod és még a virágokat is szereted, jó hírünk van: mutatunk néhány napimádó, szárazságtűrő növényt, amitől csodaszéppé válik minden – és még locsolnod sem kell őket sűrűn.

Rózsameténg

Madagaszkárról származó, fagyérzékeny félcserje, melyet ötszirmú, csillag alakú virágok ékesítenek. Mivel igen jól tűri a szárazságot, időnként a sivatagi rózsa névvel is illetik. Sötétzöld, fényes levelei jól kiemelik virágainak élénk, tiszta színeit. Nagyon mutatós ablakládákban, de virágágyak szegélyeként is, s virágai vonzzák a méheket és pillangókat. Virágzásuk a tavasz végétől akár az októberi fagyokig is eltarthat. Figyelem: a növény egyes részei mérgezőek!

Forrás: Thinkstock

Kisvirágú bársonynövény, avagy büdöske

A kisvirágú büdöske 15-60 cm magas, szára elágazó, levelei többszörösen szárnyaltak, a levélszél szeldelt, mirigyszőrösek, jellegzetes illatúak. Virágzása május végétől a fagyokig tart. Több kertészeti fajta közül választhatsz, akár sárga, akár barnásvörös vagy narancs színű virágokra vágysz.

Forrás: Thinkstock

A varázslatos porcsinrózsa

A közkedvelt porcsinrózsa virágai júniustól szeptemberig folyamatosan nyílnak. Ez a mindössze 10-15 cm magas dísznövény húsos vastag szárral és pozsgás levelekkel rendelkezik. Virágai rikító rózsaszín, sárga, és pink színekben pompáznak, amelyek varázslatos látványt nyújtanak nyáron. Mivel igen jól bírja a szárazságot pozsgás levelei és szára miatt, akár sziklakertbe vagy teraszra balkonládába is ültetheted.

Forrás: Thinkstock