szárazságtűrő terasz locsolás növény erkély szárazság balkon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha van egy kis balkonod vagy teraszod és még a virágokat is szereted, jó hírünk van: mutatunk néhány napimádó, szárazságtűrő növényt, amitől csodaszéppé válik minden – és még locsolnod sem kell őket sűrűn.

Rózsameténg

Madagaszkárról származó, fagyérzékeny félcserje, melyet ötszirmú, csillag alakú virágok ékesítenek. Mivel igen jól tűri a szárazságot, időnként a sivatagi rózsa névvel is illetik. Sötétzöld, fényes levelei jól kiemelik virágainak élénk, tiszta színeit. Nagyon mutatós ablakládákban, de virágágyak szegélyeként is, s virágai vonzzák a méheket és pillangókat. Virágzásuk a tavasz végétől akár az októberi fagyokig is eltarthat. Figyelem: a növény egyes részei mérgezőek!

Forrás: Thinkstock

Kisvirágú bársonynövény, avagy büdöske

A kisvirágú büdöske 15-60 cm magas, szára elágazó, levelei többszörösen szárnyaltak, a levélszél szeldelt, mirigyszőrösek, jellegzetes illatúak. Virágzása május végétől a fagyokig tart. Több kertészeti fajta közül választhatsz, akár sárga, akár barnásvörös vagy narancs színű virágokra vágysz.

Forrás: Thinkstock

A varázslatos porcsinrózsa

A közkedvelt porcsinrózsa virágai júniustól szeptemberig folyamatosan nyílnak. Ez a mindössze 10-15 cm magas dísznövény húsos vastag szárral és pozsgás levelekkel rendelkezik. Virágai rikító rózsaszín, sárga, és pink színekben pompáznak, amelyek varázslatos látványt nyújtanak nyáron. Mivel igen jól bírja a szárazságot pozsgás levelei és szára miatt, akár sziklakertbe vagy teraszra balkonládába is ültetheted.

Forrás: Thinkstock
5 szobanövény, ami színt visz az otthonodba télen ishttp://www.life.hu/csalad/20131108-szobanovenyek-amik-telen-viragoznak.htmlHa azt gondolod, hogy a tél a szürkeségé, akkor tévedsz. Vannak színpompás szobanövények, amelyek szép díszei lehetnek a lakásnak a téli hónapokban. Ha szeretnéd feldobni az otthonodat, válassz ezek közül bátran. Főleg akkor jönnek jól, amikor napról napra egyre szürkébbé válik minden körülötted. Íme, öt gyönyörű, télen is virágzó szobanövény.CsaládMérgező szobanövények, amiket kerülj el!http://www.life.hu/csalad/20121029-mergezo-szobanovenyek-ezeket-keruld-foleg-ha-gyermeked-is-van.htmlA szobanövények színesítik a lakást, tisztítják a levegőt, dekoratívak - de olykor mérgezőek is. Jó néhány közülük - bár ártalmatlannak tűnik - a levelében, a gyökereiben vagy a szárában található méreganyagok miatt igazi veszélyforrás. Jobb még azelőtt megismerni és eltávolítani őket, mielőtt a gyermeked vagy a házikedvenc kórházba kerülne miattuk!CsaládRovarűző növények: ezeket tartsd a balkonon!http://www.life.hu/csalad/20120425-rovaruzo-novenyek-ezeket-tartsd-a-balkonon.htmlA lakásodba berepülő rovarok ellen nem csak vegyszerekkel vagy esztétikusnak éppen nem mondható szúnyoghálóval védekezhetsz. Vannak ezeknél sokkal hatásosabb természetes módszerek is, amelyek ráadásul a balkonodat is üde zöldbe borítják!Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.