Szépülj sörrel a foci-vb alatt!

Forrás: Thinkstock -
hajápolás focivébé szépségápolás fociVB sör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július közepéig sörben egészen biztosan nem lesz hiány az üzletekben, ha pedig a párod is nagy focirajongó, akkor biztosan táraz be a meccsnézésekhez. Amíg ő szurkol, te szépülhetsz is - a sörnek ugyanis számtalan jótékony hatása van.

Belülről is szépít!

A sört évezredek óta használják a szépségápolásban. Manapság szappant is készítenek belőle, a wellness szállodák kínálnak sörös fürdőt és sörös szaunaszeánszot is, emellett ott vannak még a klasszikus haj- és bőrápoló technikák. A sörben lévő vitaminok - B-vitamin, foszfor, cink -, illetve a sörélesztő csodásan hatnak ugyanis a bőrre. Így nemcsak külsőleg, de belsőleg is érdemes alkalmaznod. Tévhit ugyanis, hogy a sörivóknak ettől a nedűtől lesz sörhasuk: több kutatás kimutatta már, hogy a hízás oka a számtalan zsíros étel, amit a sör mellé megisznak a férfiak. Így napi 2 deci sör még nem okoz túlsúlyt - egy ekkora adagaban ugyanis körülbelül 70 kalória van.

Forrás: Thinkstock

Ragyogóvá teszi az arcbőrt

A sör antioxidáns- és tápanyagtartalma miatt nyugtatja, puhítja és feszessé teszi a bőrt. Gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatásai miatt is érdemes fogyasztani. De itt még ne állj meg, hiszen a sör bőrre kenve is szépítő hatással bír.

Hidratáló sörös arcpakolás

Próbáld ki a következőt: keverj össze egy púpozott evőkanál natúr joghurtot egy teáskanál olívaolajjal. Adj hozzá egy teáskanál frissen facsart citromlevet és ugyanennyi mandulakivonatot - ez a négy hozzávaló ugyanis hidratálja és felfrissíti a bőrt. A keverékhez adj egy teáskanál sört - az ebben található sörélesztő segít helyreállítani a bőr pH-értékét. A pakoláshoz kell még egy tojásfehérje is, ennek ugyanis intenzív pórustisztító hatása van, és az aknék ellen is kitűnő. Habverővel fél percig verd fel a hozzávalókat, majd vidd fel a megtisztított arcbőrre. 15 perc után meleg vízzel mosd le - a hatása csodás lesz!

Dússá teszi a frizurát

A sörben lévő B-vitminok illetve a malátában és a komlóban található fehérjéknek köszönhetően a sör ápolja a töredezett, igénybe vett hajszálakat, és ragyogóvá is teszi őket. Ha próbáltad már, akkor jól tudod, hogy egy sörös átmosás után sokkal dúsabbnak tűnik a frizura és vastagabbnak a hajszálak.

Forrás: Thinkstock

Hajpakolás a ragyogó frizuráért

A sör, méz, tojás és olaj kombó a hajon is nyerő párosítás. Keverj egy deci sörhöz egy evőkanál mézet, ugyanennyi olívaolajat, egy tojás sárgáját, ha van otthon, adj hozzá még egy teáskanál kókuszzsírt is. Keverd össze a hozzávalókat, alaposan oszlasd el a hajadon, húzz rá egy zuhanyzósapkát, majd egy törülközőt, és legalább fél órát hagyd hatni. Végül alaposan most meg a hajadat, és látni fogod: tincseid erősek és ragyogóak. Ha szeretnéd helyretenni töredezett hajszálaidat, 10-12 naponta ismételd a pakolást. Ha pedig főképp a hajad tartásán javítanál, válaszd a sörös öblítést: a már megmosott, vizes hajadra önts 2 deci sört, hagyd rajta 8-10 percig, majd most ki, és szárítsd meg. Ha vízzel nem öblíted ki, akkor sem történik baj: a sör illata hamar kiszellőzik, a tartása azonban látványosan jobb lesz.

Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? háziasszonya is mutatott korábban néhány sörös szépségtrükköt. Próbáld ki ezeket is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.