Az Oscar-díjas Robin Williams három gyermeke, Zac, Zelda és Cody szívszorító közleményt adott ki édesapjuk halála után. A színészóriást holtan találták otthonában. Öngyilkos lett.

5 film, amelyekben maradandót nyújtott Robin Williams! KATT IDE a teljes cikkért és emlékezz velünk!

Elvesztettük a világ egyik legnagyobb színészét, Robin Williamst, akit helyi idő szerint hétfő délelőtt kaliforniai házában holtan találtak. Azóta bebizonyosodott, hogy a depresszióval küzdő sztár öngyilkos lett, övével felakasztotta magát. A színész három gyermeke megható közleményben fejezi ki érzéseit.

A színész fiaival, Zelda lányával és ex-feleségével, MarshávalForrás: Getty Images/AFP/Evan Agostini

"Tegnap elvesztettem az édesapámat és egyik legjobb barátomat, a világ pedig egy kicsit szürkébb lett. Minden nap szeretettel gondolok majd rá. Arra kérem azokat, akik szerették őt, hogy szelíd, kedves, nagylelkű emberként emlékezzen rá, amilyen volt. Próbáljunk örömet okozni másoknak, ahogy ő tette" - írta a 31 éves Zac.

"Családunk mindig is magánügyként kezelte, hogyan töltöttük együtt az időt. Ennek azonban vége, és most lecsupaszítva érzem magam. Utoljára a születésnapján láttam, hálás vagyok azért, hogy testvéreimmel együtt lehettünk vele, csak vele, sokat nevettünk, megajándékoztuk egymást. Mindig kedves volt, még a legnehezebb időszakában is. Közben soha, de soha nem fogom megérteni, hogyan tudott ennyire szeretni, miközben ezt az érzést ő legbelül nem találta meg.

"Kicsit elviselhetőbbé teszi a gyászomat, hogy tudom, rajtunk kívül milliók érzik a veszteségét. Persze ez nem enyhíti a fájdalmat, de az, hogy ilyen sokan felajánlották segítségüket, csökkenti a terhet. Köszönet jár azoknak, akik kedves sorokat küldenek, akik tudják, hogy az volt a mániája, hogy imádta megnevettetni az embereket. És azok, akik negatív dolgokat gondolnak róla, nos, tudom, hogy azoknak apa vicces oldala most egy tucat galambot küldene a házukhoz, hogy lekakilja az autójukat, közvetlenül azután, hogy lemosták azt - elvégre, ő is szeretett nevetni.

Apa volt és mindig is ő lesz az egyik legkedvesebb, legnagylelkűbb lélek, akit valaha ismertem. Van néhány dolog, amit biztosan tudok most, az egyik az, hogy nemcsak az én életem, de az egész világ szürkébb, színtelenebb lett, amelyben kevesebb a nevetés is most, hogy ő már nincs közöttünk. kétszer olyan keményen kell dolgoznunk, hogy be tudjuk tölteni ezt az űrt" - olvasható Zelda lánya közleményében, aki korábban egy megható Kis herceg-idézettel is búcsúzott imádott papájától. 

"Nincsenek szavak, amelyek pontosan leírnák a szeretetet és tiszteletet, amit apa iránt éreztem. A világ sosem lesz ugyanaz nélküle. Hiányozni fog és mindenhová magammal viszem, ahová sodor az élet ezután. Várom azt a pillanatot is, amikor újra láthatom őt" - zárta sorait a 22 éves Cody.

A sztár exfelesége, Marsha pedig arra kérte az embereket, hogy kedves, szerethető, nagylelkű emberként és briliáns színészként őrizzék meg emlékeikben.

Egy korábbi közleményben Williams felesége, Susan Schneider azt írta: "Ma reggel elveszítettem a férjemet, a legjobb barátomat, a világ pedig elveszítette az egyik legszeretettebb művészét és egy csodálatos embert. Megszakad a szívem."

Robin Williams háromszor nősült, első felesége Valerie Velardi volt, tőle született fia, Zachary. Williams 1988-ban vált el Velarditól fiuk nevelőnője, a filippinó Marsha Garces miatt. A nő ekkor már terhes volt a színésztől, tőle született lánya, Zelda, valamint még egy fiú, Cody. Marsha 2008-ban adta be a válókeresetet, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. A színész harmadik felesége Susan Schneider, ebből a frigyből nem született gyerek.