Ne hazudj! Valamiért mindenki várta, hogy elkezdődjön a suli - te is!

Forrás: Thinkstock -
suli iskola iskolakezdés szeptember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén még az időjárás is a nyári szünetet siratja. Az iskolakezdés - akár esik, akár fúj, akár süt a nap - mindig is valahogyan borongósnak tűnik. Mindez persze valójában nem igaz! Titokban mindenki izgatottan várta valamiért a sulit. Tudjuk! Mi így emlékszünk rá.

Edina, újságíró, szerkesztő

A gimis osztálytársam volt a szerelmem, és alig vártam, h újra nap mint nap láthassam...;)

Judit, Kult rovat

Én csakis azért vártam a sulikezdést, hogy újra láthassam az aktuális szerelmemet... De azért az osztálytársakat is vártam, mert mindig volt valami aktuális pletyi, amit végre alaposan át lehetett beszélni. És - bár ez elég eminens dumának tűnik - vártam az új, jószagú, ropogós tankönyveket... amiből októberre többnyire szamárfüles salátát csináltam :-)

Barbi, Trend és Ez zsír! rovat

Vártam a sulit, mert örültem, hogy látom a szerelmemet, bevallom, szerettem tanulni, így örültem, hogy újra lehet, és persze vártam a barátnőket, a pletyiket.

Bea, újságíró

Vártam, hogy végre találkozhassam az iskolás cimborákkal, elmesélje mindenki, hogyan telt a nyár. Szerettem az új tanszereket nézegetni, a színes tolltartót, a tiszta és szamárfül nélküli füzeteket, az új tankönyvek illatát. Természetesen ahogy haladtak a hetek ez a lelkesedés alábbhagyott. A tolltartó varázsa elmúlt, a füzetek tele lettek megtanulni való okossággal, a tankönyvek súlyos terhet jelentettek az iskolatáskában.
Forrás: Thinkstock

Zsófi, fotóriporter

Három hónap után jó érzés volt először bemenni az osztálytermünkbe, amit előző évben dekoráltunk ki. Mindig valamelyik osztálytársamba voltam szerelmes, úgyhogy bazira vártam a szeptembert, hogy végre találkozhassunk. Mindig hiperaktív voltam, és nyár végén már untam a burám, úgyhogy az iskola tulajdonképpen változatosságot jelentett. Vártam a rajzórákat, vártam azt, hogy elkezdhessek írni az új füzetekbe, az elején még gyöngybetűkkel. Iszonyat jó sulibüfénk volt, szóval a csokis fánkot is vártam meg a büfésnénit. Vártam a suli utáni kosarazásokat. Vártam a papírgyűjtő akciókat, mert olyankor mindig a közeli bevásárlóközpontból kaptunk bevásárlókocsikat, és azzal jártuk a környéket és gyűjtöttük a papírt.

Anikó, újságíró

Nagyon jó volt az osztályközösség, egy csomó volt osztálytársammal a mai napig nagyon jóban vagyok, úgyhogy én leginkabb miattuk vártam az iskolakezdést :) A másik legjobb dolog a sulira való bevásárlás volt, nagyon szerettem válogatni (jajaj), és mivel elég nagy stréber voltam, bevallom, néha a tanulás is hiányzott a nyáron, úgyhogy egy kicsit már azt is vártam...

Mikor lesz már őszi szünet?

Az Origo.hu összegyűjtötte, hogyan alakul a tanév, mikor lesznek a hosszú hétvégék és a szünetek. A szeptember és a március lesz a legkeményebb hónap, októberben viszont alig kell majd suliba menni. Hat hosszú hétvége lesz, de ezzel főleg a felnőttek járnak jól, az iskolákban ugyanis négy hosszú hétvége is a szünidővel esik egybe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.