császármetszés életveszély panasz magzatvíz Jahn Ferenc Kórház kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az asszonyt, akinek teste két óra leforgása alatt háromszorosára dagadt az ödéma miatt, hiába vitték be a fővárosi Jahn Ferenc kórház szülészetére: bár megvizsgálták, nem vették észre, hogy gyakorlatilag nem maradt egy deciliternyi magzatvíz sem a hasában.

„A harmincadik héttől folyamatos görcseim voltak, és éreztem, hogy valami nincs rendben. De hiába vittek be hetente az ügyeletre, az orvosom mindig letolt, hogy hisztizek, és azzal küldött el, hogy igyak otthon egy pohár bort" – kezdte történetét a Blikknek Andrea, aki június 20-ára virradóra nagyon rosszul lett.

Illusztráció Thinkstock

„A kezem, a lábam pár óra alatt legalább a háromszorosára dagadt. Fulladtam, alig bírtam nyelni. Rohantunk a kórházba, ahol megvizsgáltak. CTG-t és ultrahangot csináltak, azt mondták, minden rendben, de azért bekötnek egy infúziót."

Az asszonynak egy nővér azt tanácsolta, keressen fel egy másik orvost is, így eljátszotta, hogy jól van és átrohantak egy másik kórházba, ahol megállapították, hogy gyakorlatilag nincs egy csepp magzatvize sem, azonnal császározni kell. Andiék elhatározták: bepanaszolják a kórházat és az orvost is, és ha kell, perre mennek.

A Jahn Ferenc kórház kommunikációs munkatársa szerint a vizsgálatok rendben zajlottak, és az asszony maga kérte hazabocsátását, ők pedig tanácsokkal ellátva útjára engedték. "Egyik orvoskollégánk sem javasolt alkoholfogyasztást a kismamának" – jegyezte meg Fekete Zoltán, aki hozzátette, kórházukhoz azóta sem érkezett panasz ez ügyben.

„Ha a másik intézményben „értelmezhetetlen mennyiségű magzatvizet" diagnosztizáltak, úgy valószínűleg a kórházunkból történt távozás után történt a burokrepedés" – summázta Fekete Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.