A szexuális ragadozó kifejezést általában férfiakra használjuk, pedig számos olyan nőt is ismerünk, aki különös rafinériával hálózott be nála jóval fiatalabb fiúkat és létesített velük szexuális kapcsolatot. Most összegyűjtöttük a leghíresebb eseteket, ezekben ráadásul tanárnők az elkövetők.

A tanár-diák viszony szinte mindenhol tiltott gyümölcsnek számít. Vekerdy Tamás pszichológus szerint a társadalmi változások miatt természetes, hogy kapcsolatok alakulnak ki a koraérett diákok és a fiatal tanárok között, ugyanakkor meglehetősen etikátlan dologról van szó a legtöbb esetben a tanárok részéről.

Forrás: Thinkstock
A helyzet Magyarországon
Magyarországon a beleegyezési korhatár 14 év, ami azt jelenti, hogy 14. életévét betöltött személy szabadon dönthet arról, kivel létesít szexuális kapcsolatot. Viszont nem mindegy, hogy a kiskorú kivel folytat kapcsolatot. Egy tanár-diák viszony jellegénél fogva alá-fölé rendelt viszony, ezzel a helyzettel tanárként visszaélni nagyon nagy felelőtlenség, különös tekintettel arra, hogy az ilyen helyzeteknél nehéz eldönteni, hogy valódi, kölcsönös érzelmekről van-e szó, vagy az alá-fölérendeltségi viszonyból fakadó, egyoldalú kapcsolatról.

Symone Greene-t egy videofelvétel buktatta le

A 22 éves helyettesítő tanárnak, Symone Greene-nek megtetszett 17 éves diákja, ám hamarosan nagy bajba került emiatt. A nő orálisan kielégítette tanítványát, majd megígérte neki, hogy annyi különleges élményben részesíti majd, amekkora szám látható a fiú futballmezén. Symone pechére a tanítvány videóra rögzítette az aktust, majd feltöltötte az internetre és megosztotta azt az összes barátjával. A nőt akkor fogták el, amikor éppen erotikus tartalmú SMS-t küldött a fiúnak – ez ugyanis már a rendőrséghez futott be. Az eset idén októberben történt.

Megan Mahoney testnevelőtanárt több mint harminc rendbeli nemi erőszakkal vádolják

A 24 éves Megan Mahoney egy katolikus gimnáziumban tanított testnevelést Staten Islanden – idén októberig. Egészen addig, amíg fény nem derült arra, hogy szexuális viszonyt folytat egyik 16 éves tanítványával. A nőt több mint harminc rendbeli nemi erőszakkal vádolják. A pontos szám ismeretlen, elmondása szerint hetente legalább kétszer közösültek tanítványával, s ezen felül a jelzett időben havonta legalább kétszer bonyolódtak kölcsönösen orális szexbe. Pizzázás közben buktak le: ekkor meglátta őket a fiú exbarátnője, és hívta a rendőrséget. A botrány miatt az iskola igazgatója lemondott. A fiú pedig az újságíróktól értesült a nő letartóztatásáról. Annyit mondott: "Nem is tudom, mit érzek most ezzel kapcsolatban". Közölte: a nő kezdett ki vele. Az öltözőben ment oda hozzá, és felajánlotta neki, hogy szívesen edzi, mert tehetséges sportolónak tartja.

Shelley Dufresne és Rachel Respess hármasszexet folytattak a tanítványukkal

A 16 éves louisianai fiú hencegve mesélte el egy nap az iskolában, hogy két tanárnője, a 24 éves Rachel Respess és a 32 éves, háromgyerekes Shelley Dufresne áthívták magukhoz idén szeptember 12-én este, és hármasban szexeltek reggelig. Állítólag nem ez volt az első alkalom. Természetesen eljárás indult, a nőket pedig letartóztatták. „Az ilyen korú fiúk kérkedni akarnak azzal, amit tesznek. Nem számított rá, hogy ez lehet belőle" – mondta a lelkiismeret-furdalással küzdő fiú nagyapja. A New Orleans elővárosában élő fiúnak az édeshármas előtt már viszonya lehetett Dufresne-nel, aki angolt tanított a Destrehan középiskolában. Az ominózus napon egy iskolai futballmeccs után vette fel a fiút, majd Respess házához hajtott vele, ahova a fiatal, csinos, szőke nő nemrég költözött be. Az egész Dufresne ötlete volt, ő vette rá fiatal kolléganőjét, és ő csábította a lakásra a fiút.

Shelley Dufresne (balra), Rachel Respess (jobbra)Forrás: Kenner Police Department

Brianne Altice áldozatnak állította be magát

Brianne Altice 2012-ben kezdett el angolt tanítani egy utah-i középiskolában, ahonnan 2013 februárjában ki is rúgták, mert kiderült, hogy viszonyt folytatott egy 16 éves diákjával. A 35 éves tanárnő pere érdemi része idén szeptemberben kezdődött volna el, mostanáig csak különféle bírósági meghallgatások voltak, de úgy néz ki már most, hogy eltolódik az egész, mert kiderült, még legalább egy diákjával szexelt, ezért új vádpontokra lehet majd számítani. A dologra úgy derült fény, hogy egy, az iskolába járó lány megemlítette a nagymamájának, milyen pletykákat hallott, aki egyből értesítette a rendőrséget. A tanárnő házassága akkor ért véget, amikor kiderült a viszony, a férje azonnal beadta a válókeresetet. A nő végig áldozatnak állította be saját magát.

Kelly Ann Garcia leszbikus kapcsolatot folytatott diákjával

Kelly Ann Garcia 2013-ban egy tizenhárom évvel fiatalabb lányt környékezett meg, miután erotikus álma ehhez ötletet adott. A nő a tanítványával töltött első közös estéjüket végigcsókolózta, majd ezután szexshopba mentek. A tinilány azt mondta, viszonyuk ideje alatt többször látta, hogy Garcia érzelmileg összeomlott. A kapcsolatuk akkor is folytatódott, amikor a nyomozás már megkezdődött. A fiatal lány anyja reménykedik benne, hogy lánya csak kiszolgáltatott volt, és elcsábították. „Alig töltötte be a tizenhatot. Ebben a korban azt se tudod, hogy mit csinálsz, mibe kevered magad". A rendőrség tájékoztatása szerint a tanárnőt kirúgták az iskolából, amikor a vizsgálat márciusban elindult.

Bonnie Sue Davis fogyatékos diákokkal kezdett ki

A 35 éves spotsylvaniai gimnáziumi tanárt 2006 februárjában kapta rajta az egyik diák édesanyja. A fia barátjának elsötétített hálószobájába belépő anya felöltözve találta ugyan a 14 és 15 éves fiúkat és a tanárnőt, de a szituáció félreérthetetlen volt. A feljelentést továbbiak követték, a letartóztatott tanárnő a vádak szerint több diákjával is folytatott szexuális viszonyt. Az egyik szülő magánnyomozót is fogadott, aki kiderítette, hogy a fiúkat pénzzel és ajándékokkal édesgette magához. Miss Davis bűneit súlyosbítja, hogy fogyatékos, tanulási nehézségekkel küzdő diákokkal kezdett ki.

Debra Lafave a férje helyett egy 14 éves fiúval szexelt

Minden idők legnépszerűbb szexuális ragadozója, valóságos webes kultusz alakult ki a ma 33 éves floridai tanárnő körül, rajongói honlapokat szenteltek neki, történetét könyvbe foglalták. 2004 nyarán tartóztatták le a Greco középiskola tanárnőjét, miután egy fiatalkorú diák édesanyja feljelentést tett ellene. Az akkor férjével élő tanárnő a lakására vitt egy 14 éves fiút, és orális szexben részesítette. Később egy autó hátsó ülésén is kielégítette a fiút. Pár nappal később az iskola területén álló lakókocsiban szeretkezett a fiatalkorú sértettel, aztán egy autó hátsó ülésén, illetve egy parkban. A felfüggesztett börtönre és 2016-ig tartó szigorú társadalmi felügyeletre ítélt Lafave azzal magyarázta a kapcsolatot tinédzser szeretőjének, hogy "férjével szexuális problémái vannak", és hogy "különösen izgatónak találja, hogy amit tesz, az tilos".

Debra Lafave (balra)Forrás: AFP
Forrás: Origo
Mit mond a szakértő?
A tanár-diák viszonyok hátteréről Deáki Tímea párterapeutát, a Life.hu szakértőjét kérdeztük. Miért vonzódik általában egy fiatal fiú az idősebb nőkhöz, speciálisan a tanárnőjéhez, és az idősebb nők miért viszonozzák mindezt?

"A fiatal fiúk a nap nagy részében szexuális képzelgéseket folytatnak, ez teljesen természetes dolog. Gondolhatnak ilyenkor a meglévő, velük azonos korú barátnőjükre, de társ hiányában egy kiszemelt lányra is. Ugyanakkor igen nagy izgalmat jelenthet néhányuk számukra az, hogy egy érett, sok tapasztalattal bíró nő legyen a partnerük. Oka lehet, hogy igen nagyfokú stresszt él át a még tapasztalatlan fiú akkor, amikor először kell teljesítenie, s felmerülhet bennük, hogy jó lenne egy nagy tapasztalattal bíró nőtől tanulni, aki egyúttal türelmes is. A kalandjaikkal rendre dicsekvő fiatal fiúknak óriási pozitív visszacsatolás lehet, hogy egy idősebb nő kiszemeltjei. A tanár-diák kapcsolatban ez tovább erősödik, ugyanis itt egy olyan nőről van szó, aki munkájából adódóan alapvetően felette áll. Az iskolában a tanárnő diktál, de az együttlét egy kiváltságos szerepbe helyezheti őt. Ami biztos, egy ilyen együttlét alapjaiban fogja meghatározni az ilyen fiú nőkkel kapcsolatos viszonyát.

Az a nő, aki fiatalabb fiúval kezd, minden bizonnyal számos csalódáson van már túl. Adni akar, hogy biztosan kapjon is cserébe. Úgy véli, hogy egy olyan fiú, akit ő vezet be a 'jóba', kellő elkötelezettséggel lesz iránta, így a párkapcsolati kérdés ki van pipálva. A rövidtávú cél annyira elvakítja, hogy semmiféle negatív jövőképet nem társít hozzá, mindemellett általában fel is menti magát. A kezdeményező idősebb nő csodálatot és teljes odaadást vár - és sokszor kap is - a fiútól, ezzel is erősítve a dolog legalitását. Az a nő, akikre pedig a fiú vetett szemet, ettől minden bizonnyal jobbnak érzi magát. Ha korábban meg is kopott az önbizalma, a látványos érdeklődéstől biztosan megerősödik. Ha a nő hezitál, hogy helyesen cselekszik-e azzal, hogy belemegy egy ilyen viszonyba, azonnal fel is menti magát. Egyrészt azzal, hogy nem ő kezdte a dolgot, másrészt megmagyarázza magának, hogy a fiú sokkal érettebb a koránál.  S mivel folyamatosan vágyik a pozitív élményre, itt sem fogalmazódik meg egy idő után már a dolog helyessége."