Vérszívók és halak lakják az egykor népszerű plázát – New World Mall, Bangkok

Forrás: NORTHFOTO -
pláza hal bevásárlóközpont elhagyott helyek Bangkok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bangkokban található az a négyszintes, lepusztult épület, melyet halak vettek birtokukba. 

Különös története van a Thaiföld fővárosában magasodó épületnek, a New World Mall nevet viselő egykori plázának. A 11 emeletes bevásárlóközpontot 33 évvel ezelőtt, 1982-ben építették, ugyan az építtető cég csupán 4 emelet felhúzására kapott engedélyt, ennek ellenére 15 éven keresztül népszerű találkozóhely volt ez az egykor szebb napokat megélő hely. 1997-ben azonban a városi hatóságok mégis úgy döntöttek, hogy visszabontatják az épületet az eredeti, 4 emeletes magasságig.

Forrás: NORTHFOTO

Két évvel később újabb csapás érte a New World Mallt: egy ismeretlen eredetű tűzben az egész tető leégett. Ezt követően az épület teljesen kiürült és az esőzések miatt megtelt vízzel és beköltöztek a mindenkit bosszantó szúnyogok is. A helyi lakosok, hogy megszüntessék a szúnyoginváziót, halakat telepítettek a vízbe. Az elmúlt 18 évben a halak egyre többen és többen lettek, és mára már teljesen benépesítik a plázában keletkezett tavat – a turisták legnagyobb örömére, ma ugyanis sokan csak a halas pláza látványáért keresik fel a városrészt.

/1502/_El_s2015216181035

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.