3 szuper hobbi gyerekeknek – kezdjetek hozzá már tavasszal!

Forrás: Thinkstock -
tavasz hobbi család gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó, ha a gyerekeknek van hobbijuk – nemcsak lefoglalja őket, de az egyes tevékenységek által fejlődik a kreativitásuk, a kézügyességük, és némely hobbi akár türelemre is taníthatja a legkisebbeket. Íme, a tavasszal elkezdhető legkedveltebbek. 

Virágpréselés

Emlékszel még arra, amikor vaskos könyvek közé rejtettél egy-egy frissen szedett virágot? Szárítottad, préselted és a végén csodaszép lett, amit papírlapra ragasztottál majd keretbe és üveg mögé került. Emlékszel még, hogy örült egy ilyen ajándéknak az anyukád vagy a nagymamád? A virágok szárítása, préselése nemcsak remek időtöltés, de hasznos is: egy kis utánajárással a gyerekek így könnyedén megtanulhatják a növények nevét is.

Forrás: Thinkstock

A hobbi egy olyan tevékenység, amiben örömét leli az illető. Tehát a gyerekre soha nem szabad ráerőltetni semmit. Tény, hogy nehéz dolog terelni őket valamerre, megmutatni egy értékrendet, amit mi, felnőttek jónak tartunk, ugyanakkor egyúttal szabadon is engedni őket: ha a kedvük és fantáziájuk másfelé viszi, akkor engedni kell őket.

Bogárgyűjtés

Sok fiú (és lány is) rajong a bogarakért, főleg a kíváncsi kiskamasz korban szeretik tanulmányozni az ízeltlábúakat. Ma már számos helyen kapható különböző bogárfigyelő készlet, amiben csipesz, háló, nagyító és rovargyűjtő dobozka is található.

Forrás: Thinkstock

Növényültetés

Gyerekkorban fiúk-lányok egyaránt imádnak kertészkedni. Különös örömüket lelik a kicsik a virágok ültetésében, a növények gondozásában, locsolásában, nevelésében. Ez, amellett, hogy remek időtöltés a szabadban, türelemre is tanítja őket: minden nap nézhetik, ahogyan az apró magocskából egyszer csak gyönyörű virág nő.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.