Húsruha, holdjáróval vetekedő cipők, őrült parókák és anyaszült meztelenül tartott koncertek – ez mind Lady Gaga, egyetlen személyben. De vajon meddig merészkedik el a hamarosan soron következő esküvőjén napjaink egyik legellentmondásosabb előadóművésze, ha a menyasszonyi ruhájáról van szó? Most összegyűjtöttünk 8 darabot, amelyek szóba jöhetnek a nagy napon.

 

Amióta Taylor Kinney ráhúzta Lady Gaga ujjára azt a bizonyos gyűrűt, egy egész világ várja lélegzetvisszafojtva azt a nyárra ütemezett esküvőt, amelyen az énekesnő fog oltár elé állni.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Bár már maga az esemény is világraszólónak ígérkezik, a Life.hu-t mégis inkább az a kérdés izgatja, milyen ruhában teszi mindezt az Amerikai Divattervezők Tanácsa által divatikonnak választott énekesnő. Mert az a nő, aki képes volt nyers marhahúsból készült ruhát húzni magára a 2010-es MTV Music Video Awardsra, valószínűleg ezen a téren sem ismer majd megalkuvást.

Nem most lenne az első alkalom, hogy menyasszonyi ruhát húz Gaga, civil nevén Stefani Germanotta. A 28 éves sztárt a You and I című dalához forgatott klipben láthattuk esküvői ruhába bújva. A sors iróniája, hogy éppen itt ismerkedett össze a videóhoz asszisztáló Kinneyvel, méghozzá édesanyja egykor viselt menyasszonyi csipkecsodájában. Hogy már ekkor is mennyire forrt a levegő a két híresség között, arról a később megszületett klip is tanúskodik:

Az énekesnő mamája valószínűleg most is szíves-örömest kölcsönadná lányának azt a bizonyos ruhát, és hát valljuk be, ennél hagyományosabb és szebb megoldást el sem tudnánk képzelni számára.

Fehér megoldások Gaga módra

Kétségkívül sokat jelentenek Gaga számára a tradíciók – gondoljunk csak az elit katolikus lányiskolában töltött éveire és a mélyen vallásos szüleire –, ám az énekesnőből kiindulva mégsem hinnénk, hogy kétszer is belebújna ugyanabba a ruhába, még akkor sem, ha édesanyja menyasszonyi ruhájáról lenne szó.

Ha a fehérnél tenné le a voksát az énekesnő, akkor ajánlanánk neki Zuhair Muhad párizsi divathéten bemutatott részletekben gazdag ruhacsodáját.

Forrás: AFP/Miguel Medina

Az ember lánya genetikailag kódolt a romantikára, egy esküvő pedig még a legelvetemültebb ellenzőinek szívét is meg tudja lágyítani. Talán éppen Gagáét is - kiváltképp, ha az ő menyegzőjéről van szó. Az alább látható Naeem Khan darab valószínűleg segíthet kibontakoztatni az énekesnő érzelmesebb oldalát. Akár egy igazi királylány!

Forrás: AFP/Frazer Harrison

A provokálás mesternője lehet, hogy még egy templomi szertartásra is bevállalná a hatalmas, sapkára hajazó parókát és a manapság oly nagy népszerűségnek örvendő magasan felsliccelt ruhát. Stílusos, mégis merész.

Forrás: AFP/Frazer Harrison

És ha nem fehér lenne?

Gagát ismerve a legkevésbé sem lepődnénk meg, ha nem a hagyományos hófehérben állna oltár elé Kinneyvel. Mi már látjuk is magunk előtt, amint ebben a Thom Browne ruhában sétál az oltár elé a legkevésbé sem meglepődött vőlegényéhez, aki szíves-örömest hajtja hátra a fátylat a pap felszólítására.

Forrás: AFP/Andrew Toth

Annál nehezebb dolga lesz Kinneynek, ha leendő felesége az alábbi Margiela tervezte összeállításban nyújtja arcát annak a bizonyos hitvesi csóknak a reményében:

Forrás: Facebook/Maison Margiela

Lady Gaga, a konzervatív ara

Lady Gaga húsruhája és meztelenkedései ide vagy oda, ez a nap nem feltétlenül Stefani Germanotta alteregójáról kell, hogy szóljon. A már korábban is említett szigorú katolikus neveltetés és a szoros családi kötelék miatt nem zárható ki, hogy egy hétköznapi, ám nagyon boldog menyasszonyként fogja kimondani párjának a boldogító igent. Például az új-zélandi Vinka tervezte egyszerű, ám szépséges darabjában:

Forrás: vinkadesign.co.nz

Ha esküvő, akkor Vera Wang – szinte nincs olyan divatőrült nő, aki ne hallott volna a hírességek kedvenc tervezőnőjéről és gyönyörű menyasszonyi csodáiról. Valószínűleg a divatház méretre szabott darabot készítene Gagának, például az alábbi ruhához hasonlót. Mi imádnánk!

Forrás: AFP/Peter Michael Dills