Egy anya engedélyt kért a Nyugati téri McDonald's étteremben, hogy megszoptathassa gyerekét, de a biztonsági őr kitessékelte onnan, főnöke utasítására. Péntekre szoptató anyukák szerveznek flashmobot a gyorsétteremhez. 

Egy biztonsági őr kiküldött egy szoptató anyát a Nyugati téri McDonald's-ból. 

Forrás: Illusztráció

„Ez itt nem elfogadott tevékenység" - tegnap ezekkel a szavakkal zavarta ki a Nyugati téri McDonald's étteremből a biztonsági őr a négyhónapos baba édesanyját, aki szoptatás előtt még engedélyt is kért az egyik dolgozótól. Miután kérdésére elfogadó választ kapott, félrevonult az egyik sarokba, és hozzálátott gyermeke megetetéséhez, azonban pillanatokon belül odalépett a biztonsági őr, és kérdőre vonta. Az édesanya hivatkozott rá, hogy az egyik éttermi dolgozó „hozzájárult" a dologhoz. A biztonsági őr ugyanakkor közölte, hogy az étterem vezetője elé kell vinnie a dolgot. Nem sokkal később visszatért azzal, hogy „ez itt nem elfogadott tevékenység", és a megalázott anyukát gyermekével együtt kitessékelte. A nő panaszt írt a vezetőségnek, választ még nem kapott -írja a Jól-Lét Alapítvány Facebook oldalán

Te szoptatnál nyilvános helyen?
A környezet legyen megengedőbb, vagy az anyukák vonuljanak el, ha meg szeretnék etetni gyermeküket? A Life.hu nyilvános szoptatás kérdéseiről szóló cikkét ide kattintva olvashatod.

A Facebookon flashmobot szerveztek, amelyhez több, mint 200 nő csatlakozott. Nagy valószínűséggel pénteken, azaz ma vonulnak nyilvánosan szoptatni az anyukák a gyorsétteremhez.