A Melbourne-ben élő apuka, A. J. Kearns és párja, Zu White szeretetben nevelik két közös gyermeküket. Családjuk mégsem nevezhető átlagos famíliának, az egyik gyermeket ugyanis az édesanya, a másikat viszont az édesapa hozta világra.

Na de, kezdjük ezt a kissé különös történetet az elejéről. 

A 41 éves A. J. Kearns eredetileg Vicki-Anne néven látta meg a napvilágot, és első 35 évében nőként élte életét. Tizenéves volt, amikor először érezte azt, hogy valami nincs rendben nála, sokkal jobban érdekelték ugyanis a korabeli lányok, mint a fiúk. Mivel azonban szigorú vallásos családban nőtt fel, senkinek nem mert szólni érzéseiről, és elnyomta magában vágyait. 

Vicki-Anne KearnsFotó: Alison Bennett

Később, a húszas évei végén terápiákra kedzett járni, a kezelések segítségével pedig végre tiszta vizet öntött a pohárba nemi hovatartozásával kapcsolatban. 

Rájött, hogy ő igazából nem is meleg, hanem egy férfi, aki női testbe zárva éli életét. 

Amikor tisztába került saját magával, a legfőbb vágya az lett, hogy minél előbb átalakuljon fizikailag is azzá, aminek érzi magát. 

Ekkor már együtt élt párjával, Zuval, és nevelték első gyermeküket Jaspert. A kisfiú születése során az anyukának számos komplikációval kellett szembenéznie, ezért az orvosai azt tanácsolták, ne vállalkozzon újabb babára. Zu és AJ viszont vágyott egy második csöppségre. A baba érdekében pedig egy nem mindennapi döntést hoztak: 

AJ elhalasztotta a férfivá alakító műtétjét, hogy második gyermeküket ő tudja világra hozni. 

Kearns átalakulásáról és terhességének hónapjairól egy fotósorozat is készült, amely két éven keresztül mutatja be, miként lett nőből férfi úgy, hogy mindeközben anyává is vált.Fotó: Alison Bennett

Noha a terhesség során mentálisan elég rosszul érezte magát, hiszen képtelen volt azonosulni a testével, a szülést mégis csodálatos élményként élte meg, és különös csodának tartja azt, hogy bár ma már férfi teste van, mégis részese lehetett valami olyannak, ami egyébként a nők privilégiuma. 

Amint arról AJ egy korábbi interjúban nyilatkozott, a gyerekek elől semmit sem titkoltak el, 

elmondták nekik, hogy egyikük a mama, másikuk pedig a papa pocakjában volt, mielőtt megszületett. 

Biztosan vannak, akik a család történetét hallva azt gondolják, hogy ez a nem mindennapi terhesség összezavarhatja a gyerekeket, ám egy neves külföldi szakember, bizonyos Fintan Harte pszichiáter az alábbiakat nyilatkozta az ügyben: "A kicsik könnyen megértik mindezt, hiszen a mesékben is ahhoz vannak szokva, hogy a békából herceg lesz, a boszorkányból tündér, egy sütőtökből pedig hintó, hát miért ne lehetne akkor egy nőből férfi?" 

A. J. KearnsFotó: Alison Bennett