Olyan lesz a gyermeked, ahogyan étkezel - Sokkoló kampány

Forrás:SPRS -
kampány egészséges táplálkozás szülő etetés anyatej életmód gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatásos módszert választott egy brazil gyermekgyógyászati szervezet a várandós anyukák megrettentésére, így buzdítva őket nagyobb figyelemre étkezési szokásaikkal kapcsolatban.

Hamburger, kóla és fánk - egyik sem az az étel, amelyet szívesen adnának az édesanyák újszülött gyermeküknek.

Forrás: SPRS

Az SPRS (Brazil's Pediatric Society of Rio Grande) nevű brazil gyermekgyógyászati szervezet pontosan ezeket a "finomságokat" festette a plakátjain szereplő édesanyák mellére, miközben azok éppen gyermeküket etetik - így érzékeltetve a tényt, miszerint közvetve ugyan, de a csecsemők is ugyanazt a táplálékot szívják magukba az anyatejjel, amelyeken anyukájuk is él.

Forrás: SPRS

Egy nemrég született tanulmány szerint ugyanis azoknak az édesanyáknak a gyermekeinél, akik megfelelően táplálkoznak terhességük, illetve a szoptatás ideje alatt, nagyobb valószínűséggel alakul ki az a génvariáns, amely megakadályozza daganatok kialakulását.

Forrás: SPRS

A szoptatás csökkenti a gyermekkori leukémia kockázatát

A fehérvérűség az egyik leggyakoribb rosszindulatú rákos megbetegedés gyermekkorban. Izraeli kutatók szerint a szoptatás lehet a megelőzés kulcsa - erről bővebben ide kattintva olvashatsz a Life.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.