Festői környezet, kísérteties hangulat - a nyüzsgő, fényűző szállodából néhány év alatt valódi szellemkastély vált. Ismerd meg a kolumbiai Hotel del Salto történetét.

Kolumbiában, Bogotától csupán néhány tíz kilométerre található a világ egyik legkáprázatosabb és egyben leghátborzongatóbb szállodája, vagyis egykori szállodája.

Forrás: Wikipédia

A Tequendama vízeséssel szembeni szirten, 1923-ban épült meg a The Mansion of Tequendama Fallsnak elnevezett impozáns kastély. Az épületből lélegzetelállító kilátás nyílik a 157 méteres mélységbe alázuhanó Bogota-folyóra, nem csoda hát, hogy a kastélyt 1928-ban szállodává alakították, és megnyitották a nagyközönség előtt.

Forrás: AFP

A kastély, miután szállodává avanzsált, új nevet is kapott: a Hotel del Salto néven elhíresült csodás épület rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert, rengeteg estélyt és bált is rendeztek falai között. 

 

Forrás: www.eyeoncolombia.wordpress.com

A nyüzsgő szálloda felett azonban sötét felhők gyülekeztek: a ködben úszó szirtekről egyre többen vetették magukat a mélybe, és a szóbeszéd szerint az itt elhunytak szellemei kísérteni kezdtek a szobákban. Emellett az is rossz fényt vetett a festői helyre, hogy a közeli vízerőmű tározójából mérgező folyadék szivárgott a Bogota mellékfolyóiba, így a Tequendama vízesés kristálytiszta vize is beszennyeződött. A rémtörténetek pedig igencsak elvették a vendégek kedvét: az elnéptelenedett szálloda 60-70 évnyi működés után végleg bezárta kapuját.

A szálloda boltíves bejárataForrás: www.taringa.net

Bezárása után az épület teljesen elhagyatott lett, a lassan pusztuló falak kísérteties látványt nyújtottak, és a természet elkezdte átvenni felette a hatalmat.

A szálloda az útról nézveForrás: www.taringa.net

Több mint 20 évig az enyészet volt az úr, mígnem az egykoron fényűző szálloda sorsa jóra fordult. Az épületet felújították, és múzeumot hoztak benne létre.