Last minute tojásfestés - ha nincs időd vagy kedved hosszasan pepecselni

tojásfestés tojás körömlakk húsvét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nincs időd, kedved vagy akár türelmed a hosszas tojásfestési procedúrákhoz, most mutatunk egy olyan trükköt, ami bizonyára belopja majd magát a szívedbe. Ezzel a technikával ugyanis pillanatok alatt készíthetsz modern húsvéti tojásokat. 

Nem lesz szükséged másra, mint egy pohár hideg vízre, és néhány csepp, különböző színű körömlakkra. Biztosan lapul a fiókodban néhány olyan darab, amit már annyira nem kedvelsz, vagy nem szívesen viselsz, esetleg már régen besűrűsödött, de még nem dobtad ki őket.

Forrás: Dreamstime

Készíts főtt tojásokat (vagy fújd ki őket, ám ez már időigényesebb művelet). Egy vattapamacsra cseppents pár cseppe ecetet, ezzel zsírtalanítsd a festeni kívánt tojásokat. Ha ezzel megvagy, engedj egy tálba, vagy pohárba hideg vizet, és cseppents bele különböző színű körömlakkokat. Ha szeretnéd, egy hurkapálcikával össze is húzhatod a víz felszínén úszó körömlakk-cseppeket, de nem muszáj, kísérletezz kedvedre. Mártsd bele a folyadékba a tojásokat egy pillanatra és vedd ki őket a vízből. A körömlakk könnyen rátapad majd a héjra és néhány pillanat alatt meg is szárad majd. Ugye, milyen egyszerű? Próbáld ki te is, nem bánod meg. Kellemet húsvétot!

A Life.hu tippje

Szép fényesek akkor lesznek a tojások, ha a festés után vékonyan, egy vattapamacs segítségével zsírral vagy olajjal átkened őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.