Gyöngédség, megértés, szeretet helyett bosszú, kegyetlenség és hidegvérű gyilkosság. Az alábbi nők nem kímélték sem családtagjukat, sem szerelmüket, sem jó barátjukat. A következő történeteket csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

A kertvárosi nagymama

Jonathan Hoffman egy igen nehezen kezelhető kamasz volt. Drog- és alkoholproblémákkal küzdött, gyerekkorát az is nehezítette, hogy szülei lemondtak róla, ezért a Detroit kertvárosában élő nagyszülei nevelték. Jonathan baráti köre nem igazán tetszett a 75 éves, egykori tanárnőként dolgozó nagymamájának, Sandra Layne-nek, rengeteg konfliktust szült köztük, hogy a lázadó unoka sokszor hajnalig kimaradt dorbézolni. Sandra megpróbálta Jonathan minden lépését kontrollálni, nem volt hozzászokva ahhoz, hogy valaki ne azt csinálja, amit ő mond. 

Sandra LayneForrás: Youtube

A fiú ellenállását nem tudta kezelni.

Jonathan a folyamatosan visszatérő drogproblémái miatt elvonókúrán is volt, ami után rendszeresen ellenőrzésekre kellett járnia. A fiú utolsó drogtesztje pozitív lett, az eredményt látva a nagymamája őrjöngeni kezdett, Jonathan pedig megfenyegette, hogy elköltözik. Ezt viszont a nagymama nem engedhette.

Vett egy fegyvert, és amikor az unokája éppen a ruháit pakolta egy utazótáskába, lelőtte őt.

Jonathannak még volt annyi ereje, hogy tárcsázza a 911-et, és segítséget kérjen, azonban a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni, a fiú meghalt. A gyilkos nagymamát 2013 márciusában 22 év börtönre ítélték.

A megcsalt édesanya

Az 58 éves Julia Andrews háromszor volt férjnél, és háromszor el is vált, egyedülálló anyaként nevelte öt gyermekét, amikor találkozott a nála 16 évvel fiatalabb Randy Peddyvel. A találkozásból szerelem lett, és a férfi be is költözött az asszonyhoz. A kis család boldogan élt együtt, egészen Julia születésnapjáig. Az asszony legnagyobb lánya, Jackie már önállósodott néhány éve, és másik városban élt, ám édesanyja születésnapjára ő is hazalátogatott. Jackie és mostohaapja között gyorsan kialakult a szimpátia, mondhatni

túl gyorsan és túl szoros szimpátia alakult ki köztük. 

Julia AndrewsForrás: Murderpedia

A férfi Julia háta mögött randizgatni kezdett Jackie-vel, és titkos kapcsolatuk odáig fajult, hogy Randy szakított az anyával, és hivatalosan összejött a lányával. 

Érthető módon Julia igen nehezen viselte a dolgot. 2012 novemberének tragikus estéjén a férfi beállított Juliához, azzal a céllal, hogy tűzszünetet kössenek, és beszélgessenek az ő és Jackie kapcsoltáról. Ekkor a férfi már részeg volt, nem találta meg a közös hangot egykori kedvesével, a kibékülés ordibálásba és veszekedésbe torkollott, olyannyira, hogy Randy dühében egy téglával elkezdte szétverni a nő ház előtt álló autóját.

Julia ekkor bement a házba, kihozta a puskáját, és három lövést eresztett a férfiba.

Randy azonnal meghalt. Az asszonyt 44 év börtönre ítélték.

A hőn áhított gyermek

A 28 éves Korena Roberts már két kisgyerek anyukája volt, mikor találkozott új szerelmével, akivel nagyon szerettek volna egy közös babát is. A pár sokáig próbálkozott, de Korenának nem sikerült teherbe esnie, emiatt pedig félt, hogy el fogja veszíteni szerelmét. Az elszánt nő gondolt egyet és

azt hazudta a barátjának, hogy sikerült a fogantatás, gyermeket, ráadásul ikreket vár.

Korena a "jó hírrel" a szomszédoknak is eldicsekedett, és nagy buzgón hozzá is látott a babaholmik vásárlásához. A hazugságát csak segítette, hogy a nő igencsak túlsúlyos volt, így nem tűnt fel senkinek, hogy nem nő a pocakja. A babaholmi-vásárlás közben ismerte meg a "szintén" várandós, 21 éves Heather Snivelyt, akivel hamar jó barátnők lettek.  

Korena Roberts (balra), Heather Snively (jobbra)Forrás: Oregon Police, Facebook/Heather Snively
Gyilkos édesanyák - Asszonyok, akik saját gyermekük ellen fordultak

Anyának lenni különleges, semmi máshoz nem hasonlítható érzés - az anyaságot sokan a nők legszentebb feladataként szokták aposztrofálni. Ezért is olyan nagyon megdöbbentők és érthetetlenek azok a gyilkosságok, amiket édesanyák követnek el saját gyermekük ellen. Korábbi cikkünket itt olvashatod el.

Korena barátsága mögött sötét szándék húzódott: Heather jövendőbeli gyermekére fájt a foga. Heather a nyolcadik hónapban járt, mikor egyik reggel elhívta magához Korena, hogy babaruhát cserélgessenek. Ekkor Korena hozzálátott terve megvalósításához: leütötte barátnőjét, Heather elvesztette az eszméletét, és

az elvetemült nő kivágta a hasából a magzatot.

Korena fogta a babát, és elrohant vele a kórházba, ahol azt hazudta az orvosoknak, hogy az ő gyereke, akinek otthon idő előtt adott életet. A hazugsága hamar kiderült, a kórház kihívta a rendőrséget, mindeközben pedig Korena barátja hazatérve megtalálta Heathert vérben feküdve a fürdőszobában. A baba és Heather is életét vesztette. Korenát életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.