Szülőnek lenni az egyik legnehezebb feladat a világon. Mindenki tökéletes édesanya és édesapa szeretne lenni, és tökéletes gyerekeket nevelni. A valóság azonban az ideális álomvilágnál sokkal bonyolultabb, sötétebb és gyakran sokkolóbb. Következzenek azok a gyerekek, akik a saját szüleik ellen fordultak.

A tökéletes gyilkosság

Daniel Bartlam 9 éves volt, mikor szülei elváltak, a fiú pedig édesanyjával maradt. Daniel egészen a válásig egy teljesen normális kisgyerek volt, ám az azt követő öt évben a viselkedése 180 fokos fordulatot vett. A fiú egyre zavarodottabb és visszahúzódóbb lett, rászokott a különböző horrorfilmekre, Facebook-oldalán pedig véres videókat kezdett posztolgatni. A horrorfilmek iránti rajongása végül abban csúcsosodott ki, hogy ő maga is elkezdett rövid, vérfagyasztó novellákat írni, amiket előszeretettel mutatott meg édesanyjának. 

Daniel rendőrségi fotójaForrás: Pennsylvania State Police Department

2011 húsvét vasárnapján, 14 éves korában aztán a megszállottsága egy új szintre emelkedett.

Daniel eldöntötte, hogy véghezviszi a tökéletes gyilkosságot: megöli a saját anyját.

Miután túlestek a hagyományos tojásvadászaton, és édesanyja leheveredett a hálószobában, a fiú besettenkedett hozzá, és egy kalapáccsal szétverte a fejét. Ezután papírba csomagolta a testet, leöntötte benzinnel, majd a házzal együtt felgyújtotta. 

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

Daniel a rendőröknek azt a történetet próbálta meg beadni, hogy egy betörő végzett az anyjával, ám a nyomozók a fiú számítógépén olyan dokumentumot találtak, amelyben hátborzongató részletességgel írta meg a gyilkosság konkrét forgatókönyvét. Danielt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, legkorábban tizenhat év múlva szabadulhat.

A szerelmes tini

2006. április 23-án a saját otthonuk alagsorában találtak rá Marc és Debra Richardson holttestére. A házaspárt brutális módon végezték ki, több késszúrással. A szülők mellett a 8 éves fiuk, Jacob testét is megtalálták a ház emeletén, a fiúnak a torkát vágták át. A család második gyerekét, a 12 éves Jasmine-t azonban sehol nem találták. Így kezdődött Kanada minden idők egyik legbizarrabb és legsokkolóbb szülőgyilkossága.

Jasmine évkönyvbeli képeForrás: Yearbook Library

A rendőrök kezdetben attól tartottak, hogy Jasmine-t elrabolták, ám hamarosan a nyomára leltek egy szomszédos tartományban. A lány nem egyedül volt, 23 éves barátjával egy motelben bujkáltak. Mint kiderült, a pár röviddel a bűntett előtt a Született gyilkosok c. filmet nézte meg, majd Jasmine barátja,

Jeremy Allan Steinke rávette a lányt a gyilkosságra azzal az ígérettel, hogy utána feleségül is veszi.

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

A párt hamarosan letartóztatták, Jeremy ellen háromrendbeli gyilkosság miatt emeltek vádat, és életfogytiglani börtönre ítélték. A lány enyhébb büntetést kapott, 10 évre ítélték.

Az aranyifjú

Brian Blackwell, a nagyon intelligens 18 éves főiskolai hallgató arról álmodott, hogy egyszer sikeres sebész lesz belőle. A csoporttársai számára Brian tökéletes mintadiák volt: jóképű volt, gazdag és profi teniszező. Az egyetlen probléma az volt, hogy a valóságban Brian se gazdag nem volt, de még teniszezni sem tudott.

Brian személyiségzavarral küzdöttForrás: Murderpedia

A fiúnál narcisztikus személyiségzavart diagnosztizáltak, zavarodottsága hatására pedig egy tökéletes élet illúzióját építette fel maga körül.

Az volt a célja, hogy társait lenyűgözze sikereivel. Annak érdekében pedig, hogy fenn tudja tartani a látszatot, Brian 13 különböző hitelkártyát használt, mind az apja nevére szólt. 

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

A szülei rövid időn belül rájöttek a fiuk párhuzamos, burzsuj életére, Brian azonban nem vallotta be a tettét, úgy döntött, hogy a szégyenkezés helyett inkább végez szüleivel. Először egy kalapáccsal leütötte őket, majd mindkét szülőt halálra szúrta. Közvetlenül a gyilkosság után a fiú fogta magát és a barátnőjét, és kiruccantak Barbadosra vakációzni a halott apja hitelkártyájából. A szülők holttestét több mint egy hónapra rá találták meg a rendőrök, és bár a fiú kezdetben tagadta, hogy bármi köze lenne a gyilkosságokhoz, végül vallomást tett. Jelenleg életfogytiglani büntetését tölti.