5+1 hasznos pénzügyi tanács a nyaraláshoz - Szakértői szemmel

Forrás: Dreamstime -
pénzügyi döntés pénz tanács nyaralás pénzügy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vakáció, szórakozás, megannyi programlehetőség - valljuk be, a nyár nem épp a legpénztárcakímélőbb évszak. A Life.hu pénzügyi szakértője, Szopper Zsófia a következőkben olyan hasznos tanácsokkal lát majd el, amelyek segítségével te is tudatosabb pénzügyi döntéseket tudsz majd hozni.

A középiskolákban és az általános iskolákban vége van már a tanévnek. A legtöbb főiskolán, egyetemen lassan a diplomaosztók végéhez ér az intézmény. Természetes, hogy sok család éppen most fogja megkezdeni az éves nyaralást.

Forrás: Dreamstime

A lehetőségek tárháza határtalan:

  • van, aki külföldre megy,
  • van, aki belföldre,
  • a fiatalok többnyire pedig a fesztiválokat részesítik előnyben.

A rengeteg program és lehetőség közül mindenki megtalálja az igényeinek és persze a pénztárcájának a legjobb megoldást.

Néhány hasznos gondolat, amit érdemes megfontolni, ha kimozdulunk otthonról!

1. Ha strandra készülünk, ne vigyünk magunkkal sok pénzt, értéket! Ha belföldön akarunk pihenni, abban az esetben a legtöbb strandon van értékmegőrző szekrény, ezeket vegyük igénybe! Ha többen vagyunk, valaki mindig vigyázzon az ott hagyott holmikra.

Forrás: Dreamstime

2. Külföldre ne vigyünk magunkkal sok pénzt, hanem inkább bankkártyát használjunk. Győződjünk meg az „üzembiztosságáról", és ne hagyatkozzunk egyetlen darabra. Célszerű napi limitet beállítani. Ha várhatóan sokat fogunk költeni, vagy nagyon egzotikus országba megyünk, jelezzük a bankunknak, ne fordulhasson elő, hogy elővigyázatosságból letiltják a bankkártyánkat.

3. Ne posztolgassuk ki a közösségi oldalon, hogy éppen merre járunk, ne adjuk meg az esélyt a betörőknek. Ha a gépjárművünknek a tárolása nem megoldható, gondoskodjunk róla ezen időszak alatt, hogy őrzött, vagy zárt helyen legyen!

4. Külföldre sose induljunk el utasbiztosítás nélkül!

5. Fesztiválokon még sokkal körültekintőbben kell az értékeinkre figyelnünk! Ebben az esetben is igaz, hogy lehetőség szerint ne tartsunk magunknál egy hétre való pénzt egyszerre.

A legfontosabb az, hogy vigyázzunk a holmijainkra! Annál kellemetlenebb nincs, amikor a nyaralásra szánt pénzünk egy részét, vagy a teljes egészét elveszítjük. Kevés olyan kiszolgáltatott helyzet van!

Éppen ezért a legfontosabb mindig, minden körülmény között a megelőzés! Tudja mindenki: a nagyon okos ember a más hibájából tanul; a közepesen okos a sajátjából! Aki pedig abból se... De félre a tréfát: ki akar – akár – a saját hibájából is tanulni, ha elkerülhető?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.