Az ember általában félve bízza rá a gyerekét valaki másra akár csak rövid időre is, de néha mégis kénytelen segítséget kérni. Aki bébiszitter mellett dönt, többnyire alaposan utánajár az illető hátterének, időnként mégis előfordulhat, hogy rossz ember mellett dönt.

A dada, aki bepróbálkozott apucinál

Susan Sarandon lánya, a színésznő Eva Amurri Martino egy igen bizarr esetről számolt be blogjában. Mikor egy nap munkába tartott, a férje furcsa üzenetet kapott a bébiszitterüktől, amelyben arról írt – feltehetőleg egy barátnőjének szánva az sms-t –, milyen szexi a munkaadója, és milyen kár, hogy látszólag nem kedveli a latin típusokat, akiken van mit fogni. A férj várta, hogy hamarosan jön egy bocsánatkérő üzenet, miszerint az előzőt nem neki szánta, de hiába. Ezután rajtakapta a lányt a hálószobájukban, és mikor rákérdezett, mit keresett ott, azt felelte, őt. Miután az üzenetét sem tagadta le, csak annyit mondott, nem akart vele semmi rosszat, a férj úgy döntött, kirúgja őt, amiért felesége a mai napig nagyon büszke rá.

Eva Amurri Martino és férje, Kyle MartinoForrás: AFP
Forrás: AFP
A dadusgate: Férj a dadával, a család romokban

Hiába gyönyörűek, sikeresek és gazdagok, hiába irigykedik rájuk több millió nő a világon, valaki őket is unja. Hogy kik ők? Olyan befutott hollywoodi sztárok – és emellett gondoskodó családanyák –, akiknek az élete egy ponton összekapcsolódott: mindegyikőjüket megcsalta a párjuk a gyerekek dadájával. 2015-ben Ben Affleck és Gavin Rossdale (Gwen Stefani férje) döntött úgy, hogy „öregecske” feleségét egy fiatalabb, hamvasabb kiadásra cseréli. Mindkét eset sokkolta a közvéleményt, és kiverte a rajongóknál a biztosítékot, pedig hát egyáltalán nem egyedi a történetük. Hollywood az elmúlt évtizedekben számos dadusügyet kitermelt már magából, mondhatni, volt kitől tanulniuk. Korábbi cikkünket itt olvashatod el!

A skizofrén bébiszitter

A 31 éves Gloria Fields megkínozta, majd megölte a rábízott 16 hónapos kisfiút, és azt állította, hogy a kicsi a parkban, játék közben sérült meg. A nyomozás megállapította, hogy a nő – akiről kiderült, hogy skizofrén – már két napja bántalmazta fizikailag és szexuálisan a gyermeket, majd arra is fény derült, hogy korábban már kilenc alkalommal volt része letartóztatásban. 

Gloria FieldsForrás: Facebook/Gloria Fields

Akit lebuktatott a webkamera

2015 márciusában egy connecticuti anya webkamerán keresztül látta, hogy a hároméves lányát a bébiszitter először megverte, mert nem volt hajlandó megenni valamit, majd szándékosan megégette. A vizsgálat során az is kiderült, hogy a 31 éves Lidia Quilligana a lány egyéves ikertestvéreit is számos alkalommal bántalmazta. A bíróságon nem vallotta magát bűnösnek.

Lidia QuilliganaForrás: WFSB 3

A dada, aki megölte a gyereket és a szülőket is

A 34 éves kínai Hui Zhang állítólag önvédelemből gyilkolta meg és darabolta fel munkaadóit, mivel azok rátámadtak, amikor megtudták, hogy a rábízott két hónapos gyermekük életét vesztette. A nő és barátja a gyilkosság után először Kínába menekültek, de végül visszajöttek Párizsba, és feladták magukat. A bébiszittert húsz évre ítélték tette miatt.

Hui ZhangForrás: toledoblade.com

A betolakodó

2014-ben Diane Stretton azzal került a címlapokra, hogy nem volt hajlandó elköltözni attól a családtól, ahol két hónapig dolgozott bébiszitterként, ám munkaadói felmondtak neki. A házaspár azért akart megválni tőle, mert nem végezte a munkáját, ő azonban tagadta ezt, és azt állította, mindent megcsinált, de a párnak semmi nem volt elég, ő pedig addig nem hajlandó elmenni, amíg nincs rá jogos panasz. Végül bíróságra került az ügy, és bár a bíró kezdetben az ő oldalán állt, végül távozásra kényszerült.

Forrás: ABC News

Az enyveskezű

Egy texasi családnál dolgozó bébiszitter 3000 dollárnyi készpénzt lopott össze a házban, és emellett még három másik eset miatt is folyik ellene az eljárás. A nő az interjún magát istenfélőnek vallotta, aki nem iszik, nem dohányzik, ám hamarosan kiderült, hogy a keze igen ragadós. A nyomozás során fény derült rá, hogy korábbi munkaadóinál is előfordultak már lopások.