Habár van két saját és két örökbe fogadott gyermeke, a valódi nagymamaságtól még messze áll, pedig kora alapján már simán unokázhatna. Ehelyett ő azonban a pucér fenekét mutogatja, neccharisnyában partizik, mellbimbóját pedig csak egy aprócska tapasszal rejti el a világ elől. A nagy kérdés adja magát: Madonna egy örökifjú lázadó, vagy nagyikorba lépett egykori popsztár, aki nem tud megbirkózni az öregedéssel?

Erős szexualitás, csúcsos melltartók, neccharisnyák, keresztek, botrányok, az egyházzal való összetűzés – így kezdődött Madonna karrierje. A pop királynője 1983-ban, 25 évesen adta ki első önálló albumát Madonna címmel, majd megjelentek az elsöprő sikert arató és világhírnevet szerző Like a Virgin (1984) és True Blue (1986) című albumok, amelyekkel megteremtette popikon státuszát.

Forrás: AFP/Bertrand Guay

A vad szexualitása már eddig is feszegette a határokat, de az első igazi botrányt a 1989-es Like a Prayer című album hozta,  illetve az album címadó klipje, amit a Vatikán elutasított az égő keresztek miatt, illetve az énekesnő és egy pap meglehetősen kettős viszonyát ábrázoló sztorija miatt. A lemezből egyébként a megjelenés után 12 milliót adtak el. 

Jelenet a Like a Prayer című videoklipbőlForrás: Youtube

Madonnát természetesen nem különösebben érdekelte az egyház véleménye: 1990 áprilisában a Blond Ambition című turnéjával járta a világot, ami nagy felháborodást keltett, ugyanis keresztény és szexuális témákat használt a show-ban. A Like a Virgin alatt például a színpadon két férfi táncosa simogatta, mielőtt orgazmust színlelt. A pápa újfent arra biztatta a katolikusokat, hogy ne menjenek el megnézni a show-t.  

Forrás: AFP/Gerard Julien

1992-ben sokan attól féltek, hogy botrányos viselkedése véget vethet a karriejének.  Ebben az évben ugyanis nemcsak az Erotica című albumával, hanem a Sex című, provokatív képeket tartalmazó könyvvel is botrányt okozott, ráadásul a dominaként való színpadi megjelenése és az imitált orgazmusok továbbra sem maradtak el. David Lettermann show-jában pedig folyamatosan káromkodott, és a bugyiját is meg akarta szagoltatni a műsorvezetővel. A 90-es éveket egy gyilkolós videoklippel zárta, amit több zenecsatorna is betiltott (What It Feels Like for a Girl). 

Fotó a Sex című könyvbőlFotó: Steven Meisel Studio

A 2000-es éveket újabb botránnyal indította. Negyvenöt éves volt, amikor Britney Spearst és Christina Aguilerát is lesmárolta a színpadon. 

Az a bizonyos csók Britney Spearsszel és Christina AguilerávalForrás: AFP

Ez volt az első olyan mozzanata, ami már nemcsak azért lepte meg a világsajtót, mert nőkkel váltott nyilvános csókot, hanem azért is, mert már kora alapján sem várták ezt a provokatív viselkedést a hírességtől. A csók után egyre több cikk jelent meg arról, hogy Madonna még 50 évesen is ugyanúgy viselkedik, mint huszonévesen. 

Forrás: AFP

Az öltözködése valóban nem sokat változott azóta, még mindig nagyon kihívó, és rengeteget villant 58 éves kora ellenére is. 

Forrás: AFP

Vajon nincs az extremitásnak olyan vonala, ami kevésbé közönséges, de még mindig figyelemfelkeltő és vagány? Bárhogy is legyen, Madonna nem hajlandó stílust váltani. 

Forrás: AFP

Aprócska bugyikban tolja továbbra is a szókimondó, kemény véleményeket megformáló, színpadon csókolózó, vadul vonagló popsztárimidzset, akárcsak '83-ban. 

Forrás: AFP